ROCA Industry vizează listarea pe piața principală a Bursei

ROCA Industry vizează listarea pe piața principală a Bursei
scris 1 mar 2023

ROCA Industry, holding românesc de companii de materiale de construcții, lansat de ROCA Investments, raportează venituri combinate de 388,1 milioane de lei (aproape 80 milioane euro) la nivel de grup, conform raportului anual preliminar pentru anul 2022. Veniturile combinate ale companiilor din cadrul ROCA Industry înregistrează astfel o creștere de 24% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Reziliente în contextul atipic al pieței, marcat de creșterea costurilor materiilor prime de-a lungul anului, companiile din portofoliul ROCA Industry au avut capacitatea de a încorpora cea mai mare parte a costurilor în prețul produselor vândute, astfel că marja EBITDA s-a situat la 11% in 2022. Companiile din grup au realizat conform raportului preliminar pe 2022, un nivel EBITDA combinat de 42,7 milioane lei, respectiv un profit combinat de 21,6 milioane lei. 

Negocierile Enel - PPC pentru vânzarea afacerii din România au fost prelungite. „Câteva zile de răbdare!” CITEȘTE ȘI Negocierile Enel - PPC pentru vânzarea afacerii din România au fost prelungite. „Câteva zile de răbdare!”

“Înaintăm astfel către următoarea etapă de dezvoltare a ROCA Industry: listarea pe piața principală a BVB în 2023, împreună cu o majorare de capital social. Obiectivul nostru este să gestionam un grup de companii cu minim 10 fabrici performante, cu prezență semnificativă pe piețele europene și să ajungem la o cifră de afaceri cumulată de aproape 150 de milioane de euro la final de 2023,” a declarat Ionuț Bindea, Președinte al Consiliului de Administrație și Director General al ROCA Industry.

La nivelul anului trecut, toate companiile din ROCA Industry au avut creșteri ale cifrelor de afaceri între 14% și 40%.  

ROCA Industry, listată din ianuarie 2021 pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul ROC1, deține, direct si indirect, un număr de 6 companii – performeri în sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul și cel mai mare producător național de plasă din fibră de sticlă și singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), Sarcom (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri), Eco Euro Doors (cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale), Dial (producător de produse din fir metalic), precum si producatorii de fibră de sticlă Terra și Europlas prin intermediul BICO Industries.

ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group, este acționarul majoritar al holdingului ROCA Industry. 

viewscnt
Afla mai multe despre
roca industry
bursa