România are cei mai mulți proprietari de locuințe din Uniunea Europeană

România are cei mai mulți proprietari de locuințe din Uniunea Europeană
scris 15 mar 2018

Peste 95% dintre cetățenii români erau în 2016 proprietarii caselor în care locuiau, acesta fiind cel mai mare procent de proprietari de case din rândul statelor membre UE, în timp ce în Germania mai puțin de jumătate (49,8%) dintre cetățeni dețineau propria lor locuință, arată datele publicate joi de Eurostat.

La nivelul UE, în medie 70,6% dintre cetățeni dețin propria lor locuință, în timp ce în cazul străinilor doar 30% dețin propria lor locuință. Pe lângă România, 95,6%, alte state unde procentul cetățenilor care dețin propria lor casă este unul ridicat sunt: Croația și Lituania, ambele cu 89,9%, și Slovacia, 89,5%. La polul opus cel mai mic procent de cetățeni care dețin propria lor locuințe se regăsește în Germania (49,8 %), Danemarca (58,6%), Austria (62%) și Franța (63,4%), scrie Agerpres.

Facebook închide paginile Britain First și liderilor grupării de extremă dreapta Paul Golding și Jayda Fransen CITEȘTE ȘI Facebook închide paginile Britain First și liderilor grupării de extremă dreapta Paul Golding și Jayda Fransen

Jumătate dintre cetățenii români (48,8%) locuiau în 2016 în locuințe supraaglomerate, față de o medie de 16,3% în UE. La polul opus, doar 1,7% dintre cetățenii din Cipru se confruntau cu o problemă similară, la fel ca și 2,3% dintre belgieni.

viewscnt
Afla mai multe despre
proprietari locuinte
case
eurostat