România, printre statele Uniunii Europene unde producția industrială a crescut în septembrie

România, printre statele Uniunii Europene unde producția industrială a crescut în septembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2019

Producția industrială a crescut cu 0,1% în zona euro și cu 0,2% în Uniunea Europeană în septembrie, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele mai mari creșteri lunare ale producției industriale au fost înregistrate în Irlanda (8,8%), Ungaria (3,1%), Danemarca, Croația și Lituania (toate cu 2,5%) și România (1,9%), iar cele mai semnificative scăderi au fost în Malta (minus 3,7%), Portugalia (minus 2,3%) și Estonia (minus 1,5%), scrie Agerpres.

Startarium anunță afaceri pe care tinerii antreprenori vor să le finanțeze prin crowdfunding cu mai puțin de 10.000 euro CITEȘTE ȘI Startarium anunță afaceri pe care tinerii antreprenori vor să le finanțeze prin crowdfunding cu mai puțin de 10.000 euro

În septembrie, comparativ cu perioada similară din 2018, producția industrială a scăzut cu 1,7% în zona euro și cu 1,2% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE, cele mai mari creșteri anuale ale producției industriale au fost raportate în Ungaria (9%), Lituania (7,8%) și Letonia (7,2%), iar cele mai semnificative scăderi în Germania (minus 5,3%), Portugalia (minus 5%) și Estonia (minus 4,8%).

România a înregistrat în septembrie o scădere anuală de 4% a producției industriale, după un declin de 5,8% în august.

viewscnt
Afla mai multe despre
producția industrială
eurostat