România, printre statele Uniunii Europene unde producția industrială a crescut în septembrie

România, printre statele Uniunii Europene unde producția industrială a crescut în septembrie
scris 13 nov 2019

Producția industrială a crescut cu 0,1% în zona euro și cu 0,2% în Uniunea Europeană în septembrie, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creșteri lunare ale producției industriale au fost înregistrate în Irlanda (8,8%), Ungaria (3,1%), Danemarca, Croația și Lituania (toate cu 2,5%) și România (1,9%), iar cele mai semnificative scăderi au fost în Malta (minus 3,7%), Portugalia (minus 2,3%) și Estonia (minus 1,5%), scrie Agerpres.

Startarium anunță afaceri pe care tinerii antreprenori vor să le finanțeze prin crowdfunding cu mai puțin de 10.000 euro CITEȘTE ȘI Startarium anunță afaceri pe care tinerii antreprenori vor să le finanțeze prin crowdfunding cu mai puțin de 10.000 euro

În septembrie, comparativ cu perioada similară din 2018, producția industrială a scăzut cu 1,7% în zona euro și cu 1,2% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE, cele mai mari creșteri anuale ale producției industriale au fost raportate în Ungaria (9%), Lituania (7,8%) și Letonia (7,2%), iar cele mai semnificative scăderi în Germania (minus 5,3%), Portugalia (minus 5%) și Estonia (minus 4,8%).

România a înregistrat în septembrie o scădere anuală de 4% a producției industriale, după un declin de 5,8% în august.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
producția industrială
eurostat