Românul Marcel Cobuz va coordona operațiunile din Europa ale LafargeHolcim, cel mai mare furnizor de materiale de construcții la nivel mondial

Românul Marcel Cobuz va coordona operațiunile din Europa ale LafargeHolcim, cel mai mare furnizor de materiale de construcții la nivel mondial
scris 15 dec 2017

Producătorul de ciment LafargeHolcim a anunțat numirea românului Marcel Cobuz, 47 de ani, în funcția de director regional al Europei și membru al Comitetului executiv al companiei, înlocuindu-l pe Roland Köhler, care a decis să se pensioneze.

Marcel Cobuz, fost CEO al companiei în Indonezia, Irak și în Maroc, s-a alăturat LafargeHolcim în anul 2000.

România, în vizorul fondurilor de investiții. Cele mai atractive sectoare sunt farma, petrol și gaze naturale, servicii financiar-bancare sau producție CITEȘTE ȘI România, în vizorul fondurilor de investiții. Cele mai atractive sectoare sunt farma, petrol și gaze naturale, servicii financiar-bancare sau producție

Grupul LafargeHolcim, cel mai mare furnizor de materiale de construcții în funcție de vânzări la nivel mondial, a fost format prin fuziunea companiilor Lafarge (Franța) și Holcim (Elveția), finalizată în luna iulie a anului 2015.

Decizia Holcim și Lafarge a fost ca în țări precum România, Germania și Ungaria să vândă în totalitate activele uneia dintre companii.

În România, activele Lafarge au fost preluate de producătorul irlandez de ciment CRH, tranzacția fiind finalizată în luna august a anului 2016. LafargeHolcim a păstrat activele Holcim, care includ două fabrici de ciment, în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 13 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și un terminal de ciment în București.

De-a lungul tim­pului, Holcim a investit pe plan local peste 700 milioane euro, controlând în prezent două fabrici de ciment la Câmpulung și Aleșd.

Recent, fostul patron al grupului LafargeHolcim, Eric Olsen, a fost inculpat într-o anchetă privind finanțarea de către producătorul de ciment în 2013 și 2014 a mai multor grupări jihadiste în Siria.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel cobuz
lafargeholcim