Grupul german Kuka Systems se extinde în România, urmând să-și dubleze producția și numărul de angajați

Grupul german Kuka Systems se extinde în România, urmând să-și dubleze producția și numărul de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2017

Grupul german Kuka Systems, producător de sisteme automate pentru industria automotive, aerospațială și energetică, a închiriat peste 10.000 de metri pătrați în parcul industrial Network din Sibiu, unde în urmă cu 6 ani a deschis o fabrică, intenționând să își dubleze atât producția, cât și numărul de angajați din România. Parcul industrial va fi livrat în vara anului viitor, etapă după care germanii și-au propus de pe acum să ceară o nouă suprafață, similară, de încă 10.000 metri pătrați, cu predare în 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kuka Systems a venit la Sibiu în 2011, interval în care cifra de afaceri s-a mărit de aproximativ 10 ori, iar numărul angajaților a ajuns la 280 de persoane.

“Sibiul s-a dovedit a fi locația potrivită pentru Kuka Systems. Firma a început în 2011 cu 4 angajați, pentru ca mai apoi numărul să crească la 280, angajați care lucrează în unitatea respectivă și peste tot în lume. Excelentul amplasament geografic în România și Europa, proximitatea față de aeroport și potențialul țării, fac din Sibiu o parte a grupului Kuka care se va dezvolta foarte bine și în viitor”, a declarat Torsten Jörges, CFO Kuka Systems SRL.

Decizie surpriză: Papalekas îl aduce pe șeful CA al clubului de fotbal Chelsea pentru a impune Globalworth pe piața de birouri din România CITEȘTE ȘI Decizie surpriză: Papalekas îl aduce pe șeful CA al clubului de fotbal Chelsea pentru a impune Globalworth pe piața de birouri din România

Network Industrial Park este construit de către dezvoltatorul imobiliar Zacaria, parte a grupului internațional Alf Mizzi & Sons, fondat în Malta în urmă cu circa 100 de ani. Primul modul de 10.700 metri pătrați, din care peste 8.700 metri pătrați au destinația de spațiu industrial și 2.000 metri pătrați sunt destinați birourilor, va fi predat la cheie către Kuka Systems în luna iulie 2018. Investitorul german are în vedere o extindere în același loc cu încă 10.000 metri pătrați, cu predare în 2019, ajungând la o suprafață totală de 20.000 metri pătrați.

Portofoliul Zacaria cuprinde peste 300.000 metri pătrați de suprafațe pentru închiriere, atât industriale cât și birouri, în 6 orașe din România: Sibiu, Craiova, Alba Iulia, Oradea, Arad și Cisnădie.

viewscnt
Afla mai multe despre
kuka systems
sibiu