Semnal din Paris: Primăria interzice staționarea trotinetelor pe trotuare

Semnal din Paris: Primăria interzice staționarea trotinetelor pe trotuare
scris 6 iun 2019

Primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, a anunțat joi interzicerea staționării trotinetelor pe trotuare și a cerut operatorilor să limiteze viteza acestor vehicule care se înmulțesc în spațiul public, informează AFP.

Trotinetele "vor trebui să staționeze în locurile de staționare situate pe șosea, deja utilizate de mașini și motociclete", a declarat Hidalgo în cadrul unei conferințe de presă. Primarul a propus, de asemenea, operatorilor reducerea vitezei la 20 kilometri/oră în întreaga capitală, respectiv la 8 kilometri / oră în zonele pietonale, arată Agerpres.

Trotinetele vor fi de asemenea "interzise în toate parcurile și grădinile" capitalei, iar purtarea unei căști va fi recomandată, a adăugat Hidalgo, care își dorește intrarea în vigoare a acestor măsuri "de la începutul lunii iulie".

FOTO JQ Development lansează un ansamblu de 10 vile de lux în nordul Capitalei CITEȘTE ȘI FOTO JQ Development lansează un ansamblu de 10 vile de lux în nordul Capitalei

Apărute în urmă cu un an pe străzile capitalei, trotinetele electrice cu autoservire - evaluate la circa 15 000 - au devenit o adevărată bătaie de cap pentru primăria Paris, din cauza lipsei reglementărilor.

Și în România fenomenul trotinetelor electrice capătă amploare.

Startup-ul românesc care a creat brandul Flow semnează cu Primăria Capitalei o înțelegere pentru a-și instala trotinetele electrice lângă 13 stații de metrou, înțelegere valabilă până la finele anului, cu posibilitate de prelungire în funcție de succesul proiectului. Într-o primă etapă vor fi folosite 640 de trotinete și 320 stații de încărcare, urmând să se ajungă la 640 de stații.

Brandul american Lime, evaluat la peste 10 miliarde dolari, a semnat deja un acord similar în București.

EXCLUSIV După 12 ani, Adrian Sârbu a vândut, din nou, Prosport, la pachet cu brandul Promotor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După 12 ani, Adrian Sârbu a vândut, din nou, Prosport, la pachet cu brandul Promotor

Profit.ro a relatat recent că și un alt grup de antreprenori români, cu un fost manager Unicredit România, intră pe această piață, cu brandul Wolf-e.

Tranzacție discretă: Producătorul francez Lacoste vinde fabrica din Sibiu uneia dintre cele mai mari companii de textile și îmbrăcăminte din lume CITEȘTE ȘI Tranzacție discretă: Producătorul francez Lacoste vinde fabrica din Sibiu uneia dintre cele mai mari companii de textile și îmbrăcăminte din lume

Mai mult, co-fondatorul Taxify a declarat recent pentru Profit.ro că ia în calcul să intre în România și cu aceste trotinete electrice.

Recent, și Ford a intrat pe piața serviciilor de transport cu trotinete electrice printr-o achiziție estimată tot la 100 de milioane de dolari.

Serviciile de închiriere de trotinete electrice sunt în expansiune puternică, în special în SUA. Cei mai importanți jucători sunt startup-urile Lime și Bird, doi unicorni cu una dintre cele mai rapide ascensiuni și evaluați la acest moment la peste 10 miliarde de dolari fiecare, trotinetele și bicicletele electrice fiind pe un trend puternic crescător al vânzărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
flow
trotinete
enoiu
padurariu