Sergiu Chircă, managing partner în cadrul fondului de investiții Fribourg Capital, este noul CEO al retailerului elefant.ro

Sergiu Chircă, managing partner în cadrul fondului de investiții Fribourg Capital, este noul CEO al retailerului elefant.ro

FOTO: Sergiu Chircă

scris 4 dec 2017

Retailerul elefant.ro a anunțat numirea lui Sergiu Chircă, managing partner în cadrul Fribourg Capital - acționarul majoritar în Elefant Online S.A., în funcția de CEO, înlocuindu-l pe Dan Vidrașcu, care a ocupat această poziție în ultimii patru ani.

Sergiu Chircă este membru în Boardul Elefant din 2011, fiind foarte apropiat de evoluția companiei încă din etapa de start-up. Specializat în investiții și management financiar, Sergiu Chircă preia conducerea elefant.ro cu obiectivul de a ghida dezvoltarea companiei in perioada urmatoare.

“elefant.ro este al doilea magazin online din România ca număr de tranzacții. Anul 2018 va fi anul consolidării acestei poziții, iar următoarea etapă de dezvoltare a Elefant va fi coordonată de Sergiu Chircă”, a declarat Ion Sturza, președinte al Consiliului Director al Elefant Online S.A.

Samsung lansează un nou smartphone cu clapetă CITEȘTE ȘI Samsung lansează un nou smartphone cu clapetă


Dan Vidrașcu va continua să ocupe poziția de membru în Consiliul Director Elefant Online S.A..

Retailerul online Elefant a fost lansat ca o librărie online în 2010. În perioada 2014 - 2016, compania a cunoscut o extindere puternică prin dezvoltarea rapidă a ofertei sale de produse și prin diversificarea modalităților de livrare, prin înființarea mai multor puncte de livrare în mai multe orașe din țară. Un alt pas important în dezvoltarea afacerilor a fost extinderea prezenței în Republica Moldova.

Recent, Profit.ro a anunțat că Millenium Gold Resources, controlată de fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza, Olif și Catalyst Romania vor majora capitalul social al Elefant Online, administratorul re­tai­lerului online www.elefant.ro, cu 3,45 milioane de lei, la 44,28 milioane de lei, prin aport în numerar. Operațiunea va fi însoțită de emiterea unui număr de 34.488 de acțiuni cu o valoare nomonală de 100 lei/titlu. Prețul de emisiune al acțiunilor va fi de 100 lei/titlu.

Elefant Online a înregistrat anul trecut a­fa­ceri de 113,3 milioane de lei (25,2 milione de euro), în creștere cu 46% comparativ cu anul anterior. Pierderile retailerului online au continuat să crească, ajungând la 16,8 milioane de lei (3,7 milioane de euro), față de circa 9,7 milioane de lei în 2015.  Pentru anul în curs, compania are o țintă de afaceri de 45 de milioane de euro, iar în 2018 ținta propusă este atingerea unui rulaj de 70 milioane de euro. 

După numărul de comenzi, elefant.ro este al doilea jucător din piață. În prezent, cel mai mare retailer online de pe plan local este eMag (Dante International), al cărui acționar majoritar este grupul sud-african Naspers.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sergiu chirca
elefant.ro