Subsidiara din România a Wirquin Group, producător francez de echipamente sanitare, discută cu autoritățile introducerea unor cursuri speciale în Facultatea de Inginerie a Instalațiilor din București

Subsidiara din România a Wirquin Group, producător francez de echipamente sanitare, discută cu autoritățile introducerea unor cursuri speciale în Facultatea de Inginerie a Instalațiilor din București
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2017

Subsidiara din România a Wirquin Group, producător francez de echipamente sanitare, prezent în 75 de țări din Europa, Asia și Africa, discută cu autoritățile române, având sprijinul Asociației Inginerilor de Instalații din România, despre posibilitatea introducerii unor cursuri speciale în Facultatea de Inginerie a Instalațiilor de la București. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Firma vrea astfel să-i atragă pe studenți la cursuri de practică în fabrica din România a acestei companii, cu posibilitatea ca, la finalul studiilor universitare, să să lucreze în cadrul grupului. De asemenea, ideile inovatoare ale tinerilor români vor fi premiate financiar și cu ore de studiu aplicat în fabricile grupului din Franța sau Africa de Sud.  

Wirquin România este parte a Wirquin Group din 1999. Compania-mamă a fost înființată în 1977, în Franța, ca un business de familie, pentru a îmbunătății confortul și igiena în domeniul articolelor sanitare și al accesoriilor pentru baie, toalete și bucătării.

FOTO Compania daneză Bladt Industries a cumpărat materiale din România pentru construcția unuia dintre cele mai spectaculoase poduri pietonale din Europa CITEȘTE ȘI FOTO Compania daneză Bladt Industries a cumpărat materiale din România pentru construcția unuia dintre cele mai spectaculoase poduri pietonale din Europa

Cifra de afaceri pe intregul grup este de 132 de milioane de euro. 

În România, subsidiara a avut afaceri de 26,7 milioane lei și un profit net de 857.113 lei.

„România este un hub în zona de echipamente sanitare inovatoare și asta deoarece, din cele aproximativ 1.000 de tipuri de produse create în fabrica WirQuin România, multe sunt exportate în Bulgaria, Grecia, Croația, Ungaria, Georgia, Iugoslavia sau Republica Moldova. Ceea ce creăm noi aici, practic ajunge în toate aceste țări. Mai mult decât atât, Wirquin România comercializează pe piața locală, în proporție de 90%, produse realizate chiar în fabrica din București, care dispune de aproximativ 10.000 de metri pătrați de spații de producție, oferind angajaților un mediu de lucru modern”, afirmă Mihai Popovici, director Dezvoltare Wirquin România.

Reprezentanții Wirquin afirmă că obiectivul lor, pe temen mediu și scurt, este să devină una dintre cele mai mari fabrici ale grupului.

viewscnt
Afla mai multe despre
wirquin
instalatii
studenti
tineri