Surpriză: Un startup londonez fondat de doi români obține 1,2 milioane lire sterline de la investitori puternici, printre care cel mai mare furnizor de tehnologie de securitate cibernetică din Orientul Mijlociu

Surpriză: Un startup londonez fondat de doi români obține 1,2 milioane lire sterline de la investitori puternici, printre care cel mai mare furnizor de tehnologie de securitate cibernetică din Orientul Mijlociu
scris 18 feb 2020

Startup-ul londonez din domeniul securității cibernetice OutThink, fondat de românii Flavius Pleșu și Vadim Gordaș, a atras o finanțare de 1,2 milioane de lire sterline (1,44 milioane euro) de la un grup de investitori condus de fondul britanic de venture capital Forward Partners.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Fondurile vor fi folosite pentru extinderea activității companiei în Europa și în Orientul Mijlociu, precum și în vederea dublării numărului de angajați până la finele anului, de la circa 20 de angajați în prezent.

La runda de finanțare de tip seed au mai participat Paramount Computer Systems, cel mai mare furnizor de tehnologie de securitate cibernetică din Orientul Mijlociu, precum și firma britanică de analiză date și consultanță Subatomic Analytics, al cărei fondator se va alătura echipei OutThink, potrivit UK Tech News.

Startup-ul românesc Beez se extinde în Marea Britanie CITEȘTE ȘI Startup-ul românesc Beez se extinde în Marea Britanie

Cu sediul la Londra, OutThink are activități de dezvoltare în Marea Britanie, Grecia și România și birouri de marketing în Paris, Seul și Dubai. Startup-ul a fost înființat în 2015 de Flavius Pleșu și Vadim Gordaș, cei doi conducând în prezent compania din postura de director general și, respectiv, director tehnic.

OutThink este o platformă SaaS (Software as Service), special concepută pentru a identifica și a reduce riscurile de securitate cibernetică generate de comportamentul angajaților. Soluțiile OutThink ajută companiile să prevină incidentele de securitate cauzate de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
outthink
startup
flavius plesu
vadim gordas
finantare
runda seed
investitori
platforma saas
securitate cibernetica
training angajati