Apple cumpără Xnor.ai, un startup de inteligență artificială

Apple cumpără Xnor.ai, un startup de inteligență artificială
scris 16 ian 2020

Suma tranzacției este estimată în jurul valorii de 200 milioane de dolari.

Apple a cumpărat un nou startup din zona inteligenței artificiale. Tehnologiile dezvoltate de Xnor.ai ar putea fi integrate în viitorul apropiat în dispozitivele vândute de gigantul american.

Xnor.ai realizează instrumente de inteligență artificială care pot rula direct pe device-uri, consumând o cantitate redusă de energie - un aspect de care multe companii sunt interesate.

Din portofoliul startup-ului fac parte soluții din zona de învățare mecanică și recunoașterea imaginilor, două dintre cele mai dezvoltate nișe ale inteligenței artificiale la ora actuală.

Imaginea unor instituții publice și firme din România, folosită de infractorii cibernetici pentru a trimite e-mail-uri false CITEȘTE ȘI Imaginea unor instituții publice și firme din România, folosită de infractorii cibernetici pentru a trimite e-mail-uri false

Rularea pe un telefon, de exemplu, a sarcinilor AI-ului, reprezintă o alternativă la executarea în cloud a  acestora, oferind unele avantaje. În prezent, cele mai multe implementări folosesc cloud-ul în acest sens - informațiile sunt trimise de pe telefon, procesate în cloud, care trimite soluția înapoi pe telefon.

Executarea operațiunilor pe telefon este, în primul rând, mai rapidă, decât cea prin intermediul cloud-ului. Din proces se elimină upload-ul pentru trimiterea informațiilor și download-ul soluției.

În general, însă, operarea locală se face cu un consum de energie pe care majoritatea dispozitivelor mobile nu și-l permit. Aici intervine tehnologia celor de la Xnor.ai, care funcționează cu un consum redus de energie.

În al doilea rând, scoaterea din schemă a comunicării cu un server înseamnă intimitate, datele personale rămânând pe dispozitiv, în loc să fie trimise către cloud pentru procesare. Iar intimitatea a devenit un focus important de marketing pentru Apple în ultimii ani.

Cele două companii nu au oferit informații privind tranzacția, însă surse anonime vorbesc de o sumă în jur de 200 milioane de dolari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
ai
inteligenta artificiala