După concedieri, UiPath promovează din interior: indianul Ashim Gupta a fost avansat CFO. Până în februarie 2018 a lucrat la General Electric

După concedieri, UiPath promovează din interior: indianul Ashim Gupta a fost avansat CFO. Până în februarie 2018 a lucrat la General Electric

Daniel Dines

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 ian 2020

UiPath, companie fondată de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, devenit recent cel mai valoros startup din domeniul inteligenței artificiale (AI), devenit anul trecut și lider mondial în domeniul automatizări software, l-a promovat pe indianul Ashim Gupta în poziția de director financiar (Chief Financial Officer). Acesta lucra la UiPath din februarie 2018, ca Chief Customer Success Officer.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Anterior, până în februarie 2018, acest a lucrat la General Electric.

În toamna anului trecut, UiPath a concediat circa 400 de angajați, operațiunea făcând parte dintr-o procedură de evaluare a echipei de angajați și a investițiilor efectuate, iar de concedieri fiind afectate zone care nu se mai aliniază obiectivului actual de afaceri. 

FOTO 10 cadouri inspirate pentru sezonul surprizelor CITEȘTE ȘI FOTO 10 cadouri inspirate pentru sezonul surprizelor

Printre cei care au plecat a fost și Marie Meyers, CFO, fost Global Controller la HP, poziție din care a fost recrutată în decembrie 2018. Aceasta se va orienta către un alt proiect.

După concedieri, UiPath promovează din interior: indianul Ashim Gupta a fost avansat CFO. Până în februarie 2018 a lucrat la General Electric

Compania a primit însă recent investiții masive și se află în extindere.

Profit.ro a anunțat recent că UiPath a preluat compania olandeză ProcessGold, o platformă de operare pentru minerit al diferitelor procese tehnologice și de monitorizare a evoluției după implementarea automatizării, având clienți precum Deloitte, KPMG, EY, Porsche, KPN, Philips, The Salvation Army, Infineon, Webasto și Aegon. În paralel, UiPath a preluat și compania StepShot din Estonia, furnizor de software pentru Process Documentation.

Profit.ro a anunțat recent că UiPath pregătește extinderea operațiunilor, luând în calcul inclusiv eventuale fuziuni sau achiziții strategice, precum și investiții în instruirea personalului.

Startup-ul fondat de antreprenorii români Daniel Dines și Marius Tîrcă a atras, recent, 568 milioane de dolari printr-o rundă de finanțare de tip Serie D de la investitori noi și existenți, operațiune care a ridicat evaluarea companiei la 7 miliarde de dolari.

Noua rundă de finanțare aduce compania cu un pas mai aproape de listarea pe bursa de la New York. Conform planurilor anunțate anterior de Dines, UiPath vizează să se listeze pe piața Nasdaq până în 2021.

Vodafone a identificat vulnerabilități de securitate la echipamentele Huawei CITEȘTE ȘI Vodafone a identificat vulnerabilități de securitate la echipamentele Huawei

Acum, planul companiei este extinderea operațiunilor proprii, instruirea personalului, lansarea de noi produse și tehnologii, precum și finanțarea unor eventuale fuziuni sau achiziții strategice.

UiPath, startup desprins în 2015 dintr-o companie românească specializată în furnizarea de soluții software pentru outsourcing, are sediul la New York și aproape 2.600 de angajați în 19 țări, inclusiv în România, unde se află principalul hub de cercetare-dezvoltare.

Compania dezvoltă și vinde tehnologie RPA (Robotic Process Automation), roboții software proprii fiind  programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Afacerile Orange România au scăzut, portofoliul de clienți a crescut CITEȘTE ȘI Afacerile Orange România au scăzut, portofoliul de clienți a crescut

La începutul anului 2018, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Șase luni mai târziu, UiPath a atras noi fonduri de la investitori existenți și de la fondul Sequoia Capital, obținând o evaluare de 3 miliarde de dolari.

Startup-ul se află în plin proces de expansiune accelerată: în 2018, a deschis birouri în România, Germania, Austria, Franța, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Turcia, Spania și Africa de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
finantare
investitii
achizitii strategice
listare bursa
ipo
daniel dines