Teraplast plătește 5,1 milioane euro pentru încă 32% din Depaco-Wetterbest

Teraplast plătește 5,1 milioane euro pentru încă 32% din Depaco-Wetterbest
scris 11 mai 2019

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător de materiale de construcții cu capital românesc, a plătit 5,1 milioane euro pentru a-și majora cu 32% participația în Depaco, jucător de top al pieței locale de sisteme complete pentru acoperișuri prin brandul Wetterbest, ajungând la o participație de 99%.

În urma contractului încheiat vineri, 10 mai, investiția totală a TeraPlast în deținerea de 99% din Depaco va depăși 17 milioane de euro. Prețul de 5,1 milioane de euro pentru deținerea adițională de 32% se va deconta până în decembrie 2020, informează un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB), preluat de news.ro.

Achiziția Depaco a început în 2017, TeraPlast preluând pachetul majoritar de 67% în ianuarie 2018.

Două treimi dintre cele mai mari companii IT&C din București preferă birouri în anumite zone CITEȘTE ȘI Două treimi dintre cele mai mari companii IT&C din București preferă birouri în anumite zone

”Achiziția se încadrează în politica Grupului TeraPlast de a-și consolida participațiile în subsidiarele sale. Evoluția business-ului de la intrarea în Grupul TeraPlast și până acum ne confirmă încrederea pe care am avut-o și o avem atât în potențialul companiei, cât și în oportunitățile pe care le poate oferi piața de învelitori a cărei valoare este de peste 300 milioane de euro”, a declarat Dorel Goia, Președintele Consiliului de Administrație al TeraPlast.

În primul trimestru din 2019, Wetterbest a avut cea mai mare contribuție la evoluția cifrei de afaceri consolidată a Grupului TeraPlast, adaugând 3,9 milioane de euro față de trimestrul 1 din 2018. Creșterea vine ca urmare a măsurilor implementate la nivelul departamentului comercial, precum și a dezvoltării segmentului industrial.

Pentru 2019, compania își propune o cifră de afaceri de 55 milioane de euro, cu 18% peste valoarea din 2018 și creșterea cu 51% a EBITDA, până la 4,6 milioane de euro.

"La aceste obiective va contribui și noua facilitate de producție, obiectul proiectului co-finanțat prin schema de ajutor de stat, care va funcționa începând cu trimestrul 3 al acestui an.Din ajutorul de stat de 6,8 milioane de euro primit de către Grupul TeraPlast anul trecut, Wetterbest beneficiază de aproximativ 1,9 milioane de euro pentru investiția într-o unitate nouă de producție în Băicoi", mai spun reprezentanții companiei.

EXCLUSIV Discretul om de afaceri Virgil Călina, nașul lui Ilie Năstase și importator de băuturi de lux, a cumpărat hotelul Golden Tulip Times. Fostul proprietar - insolvență după tranzacție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Discretul om de afaceri Virgil Călina, nașul lui Ilie Năstase și importator de băuturi de lux, a cumpărat hotelul Golden Tulip Times. Fostul proprietar - insolvență după tranzacție

Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător de materiale de construcții, cu capital românesc. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest (Depaco), TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din grup, TeraPlast SA, este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
bursa
actiuni