Tranzacție: Grupul farmaceutic Roche cumpără firma americană Ignyta, cu 1,4 miliarde euro

Tranzacție: Grupul farmaceutic Roche cumpără firma americană Ignyta, cu 1,4 miliarde euro

FOTO: Abdelmoumen Taoutaou | Dreamstime

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2017

Grupul farmaceutic elvețian Roche, cel mai mare producător de medicamente împotriva cancerului din lume, a anunțat că a decis să cumpere firma americană Ignyta, care dezvolta un tratament împotriva unor tumori, pentru suma de 1,7 miliarde de dolari (1,4 miliarde de euro), la un preț de 27 dolari pe acțiune, arată un comunicat publicat pe site-ul grupului elvețian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ignyta, cu sediul în San Diego, California, se concentrează pe medicina de precizie în oncologie, care urmărește să testeze, să identifice și să trateze pacienții cu cancer care prezintă mutații rare specifice, scrie News.ro.

”Acordul de fuziune a fost aprobat în unanimitate de consiliile Ignyta și Roche”, arată comunicatul.

Se estimează că finalizarea tranzacției va avea loc în prima jumătate a anului viitor.

Papalekas continuă tranzacțiile. Cumpără două terenuri în noul Central Business District din București, investiție de 16 milioane euro CITEȘTE ȘI Papalekas continuă tranzacțiile. Cumpără două terenuri în noul Central Business District din București, investiție de 16 milioane euro

”Cancerul este o boală extrem de complexă și mulți pacienți suferă de mutații care sunt dificil de detectat și de tratat. Acordul cu Ignyta se bazează pe strategia Roche de a stabili tratamente pentru pacienți și va permite Roche să-și extindă și să-și întărească portofoliul de oncologie la nivel global”, a declarat Daniel O'Day, director general al Roche Pharmaceuticals, pe marginea acestei tranzacții.

Ignyta își va continua operațiunile în San Diego și se va concentra asupra studiului pivotal al unuia din produsele sale, ”entrectinib”, pentru a se asigura că acest medicament important ajunge la pacienți fără întârziere.

"Ignyta s-a concentrat singură asupra dezvoltării unor terapii precis direcționate, ghidate de diagnosticarea pacienților cu forme rare de cancer. Suntem încântați că Roche, lider global în oncologie și asistență medicală personalizată, recunoaște această abordare puternică și împărtășește pasiunea noastră pentru avansarea entrectinib în beneficiul pacienților”, spune Jonathan E. Lim, director general și președinte al Ignyta.

De altfel, achiziția Roche vine la cinci săptămâni după ce concernul german Bayer a semnat un acord de licență de 1,55 miliarde dolari pentru ”larotrectinib”, un medicament experimental produs de Loxo Oncology Inc., similar cu ”entrectinib” al celor de la Ignyta.

Acțiunile Ignyta au crescut vineri cu 72%, ajungând la 26,78 dolari, cel mai mare preț de la începerea tranzacționării în anul 2013. Acțiunile Roche au scăzut cu 0,6%, până la 245,3 franci elvețieni la bursa din Zurich.

viewscnt
Afla mai multe despre
roche
ignyta