Tranzacție majoră pe piața media din SUA: Nexstar Media preia Tribune Media, pentru 4,1 miliarde de dolari

Tranzacție majoră pe piața media din SUA: Nexstar Media preia Tribune Media, pentru 4,1 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2018

Nexstar Media Group a convenit preluarea Tribune Media pentru aproximativ 4,1 miliarde de dolari, o tranzacție prin care va fi creat cel mai mare operator de posturi locale de televiziune din Statele Unite, au declarat duminică persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Achiziția ar avea loc la numai trei luni după eșecul unui acord de 3,9 miliarde de dolari prin care Tribune urma să fie preluată de Sinclair Broadcast Group, care este în prezent cel mai mare operator de posturi locale de televiziune din SUA, din cauza problemelor legate de reglementări, scrie News.ro.

Nexstar a oferit o ofertă superioară unei propuneri avansate de Apollo Global Management, în numerar, care evaluează Tribune la circa 46,5 dolari pe acțiune, au declarat trei surse apropiate situației. Acțiunile Tribune au încheiat tranzacțiile de vineri la 40,26 dolari pe unitate.

NEPI Rockcastle, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, aflat într-un subiect controversat cu un raport-șoc, avansează venituri mai mari din chirii și un portofoliu substanțial CITEȘTE ȘI NEPI Rockcastle, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, aflat într-un subiect controversat cu un raport-șoc, avansează venituri mai mari din chirii și un portofoliu substanțial

Nexstar, care are o capitalizare de piață de 3,8 miliarde de dolari, a obținut sprijinul unor bănci pentru finanțarea tranzacției, spus sursele.

Acordul dintre Nexstar și Tribune Media ar putea fi anunțat luni, au adăugat persoanele.

Nexstar, cu sediul în Irving, Texas, operează și asigură vânzările și alte servicii pentru 174 de posturi TV, disponibile pentru aproape 39% dintre gospodăriile americane.

Tribune Media, cu sediul în Chicago, deține sau operează 42 de posturi TV locale, care sunt disponibile pentru 50 de milioane de gospodării. Tribune Media mai deține postul TV de divertisment prin cablu WGN America, care este disponibil pentru 77 de milioane de gospodării, o serie de aplicații digitale și site-uri care au 54 de milioane de vizitatori unici pe lună, potrivit site-ului companiei. Tribune Media deține și o participație la Food Network.

Tribune a ieșit din faliment la sfârșitul lui 2012 și a finalizat separarea activelor din domeniul ziarelor în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
nexstar media group
tribune media