Tranzacție - Softeh Plus a fost achiziționată de grupul polonez Symfonia, cu două mari fonduri de investiții în spate

Tranzacție - Softeh Plus a fost achiziționată de grupul polonez Symfonia, cu două mari fonduri de investiții în spate
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2024

Softeh Plus, companie românescă cu 30 de ani de experiență în industria dezvoltării de software și peste 125 de angajați, a fost achiziționată integral de grupul polonez Symfonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Symfonia este jucător în Polonia pe soluții software ERP și HCM destinate firmelor mici și mijlocii, susținută de doi investitori în tehnologie: Accel-KKR și MidEuropa.

Tranzacție surpriză - FOTO Unul dintre cei mai mari producători de jucării la nivel mondial preia cel mai mare producător de mobilă din Sibiu, furnizor inclusiv al IKEA CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză - FOTO Unul dintre cei mai mari producători de jucării la nivel mondial preia cel mai mare producător de mobilă din Sibiu, furnizor inclusiv al IKEA

Această mutare strategică marchează primul pas în cadrul planului de dezvoltare internațională al companiei Symfonia.

Softeh Plus, lansată în 1993, va continua să funcționeze ca o entitate independentă, sub același brand, având ca principal obiectiv accelerarea creșterii pe piața locală.  

Mihai Calu, CEO al Softeh Plus, va deveni membru al Consiliului de Supraveghere Softeh Plus, transferându-și responsabilitățile de CEO.

VIDEO Eforie - Veți avea o plajă nouă. Lucrările de înnisipare, încheiate CITEȘTE ȘI VIDEO Eforie - Veți avea o plajă nouă. Lucrările de înnisipare, încheiate

Softeh Plus a încheiat anul trecut cu afaceri de peste 7 milioane euro.

Symfonia Group, fondat în 1995, are peste 600 de angajați și afaceri de circa 40 milioane euro, cu circa 50.000 clienți IMM.

Își propune să devină unul dintre principalii furnizori de software pentru companiile mici și mijlocii din Europa Centrală și de Est. Achiziția integrală a Softeh Plus în România reprezintă primul pas spre această amibiție. 

FOTO Planul celor doi mari retaileri străini din România pentru mașini electrice CITEȘTE ȘI FOTO Planul celor doi mari retaileri străini din România pentru mașini electrice

În august 2023, pe lângă MidEuropa - primul său investitor strategic, Symfonia și-a asigurat un al doilea investitor strategic - Accel-KKR, o firmă globală de private equity axată pe software. 

Până în prezent, Mid Europa a strâns și gestionat fonduri de peste 6 miliarde de euro și a finalizat 45 de investiții și peste 240 de achiziții complementare în 18 țări.

În România deține lanțul Regina Maria și a vândut recent Profi către Mega Image.

Fondul american de investiții KKR are participații de miliarde dolari în firme de tehnologie.

viewscnt
Afla mai multe despre
softech
symfonia
polonia