ANUNȚ Când va fi deschisă complet Cetatea Deva

ANUNȚ Când va fi deschisă complet Cetatea Deva

Foto: Primăria Deva

Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2023

Turiștii care vor vizita Cetatea Deva, din vara acestui an, vor putea să vadă toate cele trei zone ale acesteia. Lucrările la partea de vârf a cetății, denumită și incinta 1, se vor încheia peste câteva luni, după care monumentul istoric va putea fi cunoscut în toată măreția sa, transmite Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administratorul public al municipiului Deva, Traian Berbeceanu, a declarat că proiectul este foarte avansat, astfel că, la finalul său, cetatea va putea fi vizitată în toată splendoare sa. În plus, se vor încheia și lucrările la noua telecabină, după cum spune Traian Berbeceanu.

ULTIMA ORĂ Mișcare pregătită - Vouchere de vacanță, suportate de la buget, pentru toți angajații din sectorul privat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Mișcare pregătită - Vouchere de vacanță, suportate de la buget, pentru toți angajații din sectorul privat

„Se lucrează în risc susținut și la incinta 1, un alt proiect pe care îl avem în derulare pe fonduri europene. Lucrările sunt foarte avansate. Din punctul meu de vedere, este impresionant cum au lansat lucrările și cum începe să arate și incinta 1. La finalul acestui proiect, sperăm, undeva în vara acestui an, toate trei incintele vor fi reabilitate din fonduri europene și vom putea organiza evenimente și vom putea să folosim la potențial maxim Dealul Cetății și cetatea în sine”, spune Traian Berbeceanu.

Incinta 1 a Cetății de Vechi, care cuprinde partea din vârful dealului pe care este amplasat monumentul istoric, este reabilitată cu fonduri europene în baza unui contract cu o valoare de aproape 5 milioane de euro. Contractul a fost depus la ADR Vest de Primăria Deva. Incintele 2 și 3 ale cetății au fost reabilitate tot cu fonduri europene, în baza unei finanțări în valoare de 38,4 milioane de lei. Cele două incinte au fost deschise pentru vizitatori în anul 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
cetatea deva
turism