Arabia Saudită interzice pelerinilor să intre pe teritoriu. Mecca și Medina, închise

Arabia Saudită interzice pelerinilor să intre pe teritoriu. Mecca și Medina, închise
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2020

Autoritățile din Arabia Saudită au decis joi să interzică accesul pe teritoriul țării pelerinilor, dar și turiștilor din țări afectate de coronavirus, scrie BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Arabia Saudită găzduiește două locuri sfinte pentru islam - Mecca și Medina. Anual, milioane de musulmani ajung aici, iar cei mai mulți, în luna iulie, pentru pelerinajul Haji, scrie News.ro.

Mecca, locul în care s-a născut profetul Mahomed, este cel mai important loc pentru islam. Medina este locul în care profetul a fost îngropat.

EXCLUSIV Tranzacție: Marian Alecu, omul care a adus McDonald\'s în România, intră puternic pe piața hotelieră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Marian Alecu, omul care a adus McDonald's în România, intră puternic pe piața hotelieră

Ministerul de Externe a transmis că interzicerea accesului în cele două situri este temporară, fără a preciza când vor fi din nou deschise.

Turiștii din țările afectate de coronavirus nu vor putea intra pe teritoriul Arabiei Saudite. Autoritățile au specificat faptul că, începând cu luna octombrie, au emis 400.000 de vize turistice.

Președintele indonezian Joko Widodo a spus că respectă decizia Guvernului din Arabia Saudită de a interzice străinilor să intre în țară pentru vizite religioase, dar Ministerul indonezian al Cultelor a cerut joi să fie făcută o excepție în cazul pelerinilor indonezieni.

„Am cerut o scutire, prin canalul diplomatic, pentru că Indonezia nu este expusă coronaviruslui”, a spus un reprezentant al ministerului.

Indonezia este cea mai numeroasă națiune musulmană din lume. Până în prezent, aici nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu Covid-19, însă experții au îndoieli privind acuratețea testelor făcute în laboratoarele indoneziene.

viewscnt
Afla mai multe despre
arabia saudită
mecca