Atenționare de călătorie emisă de MAE: În Belgia este anunțată, marți, o grevă a sindicatelor funcționarilor; vor fi afectate circulația rutieră și transportul în comun

Atenționare de călătorie emisă de MAE: În Belgia este anunțată, marți, o grevă a sindicatelor funcționarilor; vor fi afectate circulația rutieră și transportul în comun
scris 2 oct 2018

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie conform căreia în Belgia este anunțată, pentru marți, o acțiune de protest a sindicatelor funcționarilor, care va perturba circulația rutieră și transportul în comun.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că sindicatele funcționarilor au anunțat, pentru marți, o manifestație de protest în capitala Bruxelles, acțiune ce va avea ca rezultat perturbări ale circulației rutiere și ale rețelei de transport în comun, scrie News.ro.

Aproape un sfert dintre români nu lucrează în prima zi după concediu și planifică o nouă călătorie. Top 10 cele mai ieftine destinații internaționale din Europa la finalul anului CITEȘTE ȘI Aproape un sfert dintre români nu lucrează în prima zi după concediu și planifică o nouă călătorie. Top 10 cele mai ieftine destinații internaționale din Europa la finalul anului

"Se recomandă cetățenilor români să obțină informații de actualitate privind condițiile de transport, consultând paginile web ale operatorilor de transport public: STIB (www.stib-mivb.be), TEC (www.infotec.be), SNCB (www.belgianrail.be), să solicite informații prin telefon la Contact Center +32 (0)70.23.20.00, care va fi deschis începând cu ora 6.00 - ora locală, precum și din paginile de Facebook (facebook.com/lastib) și Twitter (@stibmivb), unde personalul specializat va răspunde tuturor solicitărilor", arată MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 și 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Belgiei: 0032(0)23440854.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://bruxelles.mae.ro, www.mae.ro și reamintește că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ministerul afacerilor externe
belgia