Atenționare pentru turiști transmisă de MAE - cod galben de vânt puternic pentru 16 regiuni din Bulgaria

Atenționare pentru turiști transmisă de MAE - cod galben de vânt puternic pentru 16 regiuni din Bulgaria
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 10 dec 2017

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care vor să meargă în Bulgaria că 16 din cele 28 de regiuni din Bulgaria se află duminică sub atenționare de vânt puternic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit MAE, citat de News.ro, Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie din Bulgaria a emis pentru duminică un cod galben de atenționare pentru vânt puternic pentru 16 din cele 28 de regiuni ale țării: Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Veliko Târnovo, Ruse, Razgrad, Tărgoviște, Silistra, Șumen, Dobrici, Varna, Sliven, Stara Zagora, Plovdiv și Pazardjik.

Românilor care în perioada imediat următoare vor merge către Bulgaria li se recomandă să urmărească cu atenție situația din zonele respective, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnele autorităților de control aflate la fața locului.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro/, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
bulgaria
atennționare