Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Grecia. Sute de români, în continuare blocați pe o insulă

Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Grecia. Sute de români, în continuare blocați pe o insulă
scris 15 aug 2019

MAE avertizează românii care călătoresc în Grecia că în 15 - 16 august sunt prognozate ploi torențiale, furtuni puternice și căderi de grindină în Macedonia, Tracia și Thessalia.

Avertismentul este transmis într-un context în care sute de români sunt blocați pe o insulă din nordul Greciei.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie local a prognozat, pentru perioada 15-16 august 2019, ploi torențiale, furtuni puternice și căderi de grindină. Principalele zone afectate vor fi: Macedonia (Chalkidi, în special în data de 16 august 2019), Tracia (Samothraki), Thessalia (Insulele Sporades-în special în data de 16 august 2019)”, anunță MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, scrie News.ro.

Avertisment de pe litoral: Drumul cu mașina în minivacanța de Sfânta Maria va fi calvarul turiștilor, vor ajunge mai greu aici decât în Antalya sau insulele grecești CITEȘTE ȘI Avertisment de pe litoral: Drumul cu mașina în minivacanța de Sfânta Maria va fi calvarul turiștilor, vor ajunge mai greu aici decât în Antalya sau insulele grecești

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu un caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă:  +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic :+306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
grindina
mae