Biletele pentru urcarea în Turnul Eiffel se scumpesc

Biletele pentru urcarea în Turnul Eiffel se scumpesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Accesul în Turnul Eiffel va fi mai scump cu 20%, până la 35,30 euro, începând cu data de 17 iunie, o decizie justificată de criza sanitară și urmele de plumb descoperite cu prilejul lucrărilor de renovare, și care ar urma să fie validată până sâmbătă de edilii Parisului, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Potrivit unui document consultat de AFP, tarifele pentru cei care vor să ajungă cu ascensorul până în vârful turnului Eiffel vor fi majorate, de la 29,40 până la 35,30 euro, în cazul adulților, de la 14,70 până la 17,70 euro, pentru cei cu vârsta între 12 și 24 de ani, și de la 7,40 până la 8,90 euro pentru copiii cu vârsta între 4 și 11 ani, persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor, scrie Agerpres.

Nicolescu, ANAT: Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut CITEȘTE ȘI Nicolescu, ANAT: Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut

De asemenea, tarifele pentru cei care vor să urce pe scări până la al doilea etaj al turnului Eiffel vor fi majorate, de la 11,80 până la 14,20 euro, în cazul adulților, de la 5,90 până la 7,10 euro, pentru tineri, și de la 3 până la 3,60 euro pentru un copil.

În continuare, accesul în Turnul Eiffel va rămâne gratuit pentru cei cu vârsta până la patru ani și cei care beneficiază de așa-numitul venit de solidaritate activă (RSA).

Aceste creșteri semnificative de prețuri au fost anunțate încă din timpul grevei din luna februarie, organizată de angajații societății care exploatează Turnul Eiffel (SETE), care au critică modul în care este gestionat simbolul orașului Paris și au închis timp de șase zile turnul.

Noile tarife majorate sunt justificate în primul rând prin impactul crizei sanitare care ale legătură cu Covid-19. "În perioada 2020-2022, SETE a înregistrat pierderi din exploatare de aproximativ 113 milioane de euro", scrie primăria din Paris.

La aceste pierderi din exploatare se adaugă costurile suplimentare ale lucrărilor de renovare, care au legătură în primul rând cu actuala campanie de vopsire a turnului, lucrări care au fost complicate de descoperirea unor urme de plumb. Nota de plată a acestor lucrări este evaluată de primăria Parisului la 136 milioane de euro.

Aproape jumătate dintre italieni suferă de „notriphobie”, anxietatea produsă din cauza faptului că nu au încă programată vacanța CITEȘTE ȘI Aproape jumătate dintre italieni suferă de „notriphobie”, anxietatea produsă din cauza faptului că nu au încă programată vacanța

După o scădere a numărului de vizitatori până la 1,5 milioane în 2020, simbolul orașului Paris a revenit în 2023 la un număr de vizitatori comparabil cu cel din 2019, fiind înregistrați aproape șase milioane de vizitatori.

Cu o înălțime de 330 metri, Turnul Eiffel a fost conceput de inginerul Gustave Eiffel. După 1889, Turnul Eiffel a devenit un monument emblematic al Parisului și până în 1930 a fost cea mai înaltă construcție din lume. Turnul Eiffel atrage aproximativ 20.000 de persoane pe zi. În fiecare an, aproximativ șase milioane de persoane vizitează turnul Eiffel și peste 20 de milioane vin să vadă turnul fără a urca însă în el. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turnul eiffel
bilete
pret