Brașov, destinație pentru italienii care nu vor să se vaccineze

Brașov, destinație pentru italienii care nu vor să se vaccineze
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2021

12 italieni din Pisa au decis să plece din țară pentru a scăpa de obligativitatea certificatului verde și de restricțiile anti-Covid, alegând România, scrie cotidianul italian La Nazione.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Au sosit primii care au cerut un zbor doar dus, pentru a părăsi Italia, din cauza certificatului verde. Nu mi-a venit să cred, dar în schimb …”, scrie proprietarul unei agenții de turism din Pisa, Vanessa Piampiani, arată G4media.ro.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

„O femeie de vreo patruzeci de ani mi-a cerut informații pentru a rezerva câteva zboruri într-un singur sens, către orașul Brașov din Transilvania. Cererea ei m-a intrigat și am încercat să cercetez problema. Făcea parte dintr-un grup decis să părăsească țara. Mi-a spus că această decizie a fost luată pentru a evita vaccinarea și că nu vrea să respecte obligațiile certificatului verde”, dezvăluie proprietarul Agenției Kantika

Inițial au vrut să se mute definitiv în Anglia, dar din cauza restricțiilor impuse de guvernul britanic la intrarea anumitor tipuri de animale de companie, alegerea a picat și au ales Europa de Est.

„Nu vorbesc engleza și poate că nu au călătorit niciodată”, subliniază Piampiani ”Am încercat să-i explic că orașul Brașov are și aspectele sale negative: iarna este dură și temperatura scade sub zero”, însă se pare că nu i-a convins.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Pentru străinii care provin din „zone verzi”, cum este considerată și Italia, nu există obligația prezentării certificatului verde la intrarea în țară și nici nu este impusă carantina.

Italienii văd România ca o țară unde nu există restricții de niciun fel, iar revenirea la normalitatea vieții de dinainte de pandemie se va produce în curând, susține ziarul italian.

viewscnt
Afla mai multe despre
brasov
italia