Brașovul, pe primul loc în topul destinațiilor preferate de români pentru petrecerea Anului Nou. Unde se află Bucureștiul

Brașovul, pe primul loc în topul destinațiilor preferate de români pentru petrecerea Anului Nou. Unde se află Bucureștiul
scris 27 dec 2017

Majoritatea românilor care s-a hotărât să călătorească de Anul Nou a ales destinații externe, multe fiind orașe din țările vecine, în condițiile în care Brașovul ocupă primul loc în clasamentul preferințelor, iar Capitala ocupă poziția 26.

"La fel ca cehii, sârbii sau slovenii, datele arată că românii sărbătoresc Anul Nou în străinătate, unsprezece destinații din Top 20 fiind în afara țării. Cele mai multe destinații sunt din țările vecine. Printre acestea se numără Viena, Budapesta sau Praga", arată un studiu al Trivago, unul dintre cele mai cunoscute site-uri de căutare de hoteluri din lume.

În top 20 destinații alese de români pentru a petrece Anul Nou, primele trei locuri sunt ocupate de destinații montane autohtone - Brașov, Predeal și Poiana Brașov. Prețurile pe care românii sunt dispuși să le aloce pentru cazarea/noapte în aceste destinații fiind între 580 lei (Brașov) și 780 de lei (Predeal), scrie Agerpres.

Cea mai scumpă destinație, din punct de vedere al cazării, este Dubai, cu 1.422 lei/noapte, oraș aflat pe locul 4 în topul preferințelor.

În plină iarnă, hotelierii de pe litoral schimbă strategia și pregătesc oferta pentru vară: Cel mai căutat produs din sudul litoralului începe să devină all inclusive-ul de 4 stele CITEȘTE ȘI În plină iarnă, hotelierii de pe litoral schimbă strategia și pregătesc oferta pentru vară: Cel mai căutat produs din sudul litoralului începe să devină all inclusive-ul de 4 stele

Conform bugetului plănuit pentru cazarea în noaptea de Anul Nou, Mamaia este destinația cea mai ieftină, cu 260 de lei. Cei care aleg Branul, și-au bugetat pentru cazare 780 lei/noapte, iar pentru Sinaia aproape 1.000 lei/noapte.

Conform analizei Trivago, anul acesta românii preferă destinații mai călduroase pentru perioade mai îndelungate. În Top 20 destinații se mai află Bansko (Bulgaria - locul 7), Sibiu (8), Paris (9), Roma (locul 10), în timp ce Azuga, Istanbul și Barcelona ocupă ultimele trei locuri în Top 20. Amsterdam (locul 17) este cea mai scumpă destinație europeană, în afara celor din România, bugetul alocat de români fiind de 920 de lei/noapte.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
revelion
brasov
bucuresti