Burcea: Atentatele din Europa îi trimit pe românii cu bani în vacanțe pe alte continente

Burcea: Atentatele din Europa îi trimit pe românii cu bani în vacanțe pe alte continente
scris 28 apr 2016

Atentatele din Europa din ultimele luni îi determină pe din ce în ce mai mulți români cu bani să caute vacanțe în afara Bătrânului Continent. În primul semestru al acestui an, numărul de români care au ales să plece în circuite în afara Europei a crescut cu peste 10%, spune Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, una dintre cele mai mari agenții de turism din România.

După atentatele din ultimele luni de la Paris, Istanbul și, mai noi, Bruxelles, unii turiști români au renunțat la vacanțele în destinații din Europa, de teamă ca astfel de evenimente să nu se mai repete.  Turoperatorii spun că o parte dintre acești turiști se vor odihni la vară pe litoralul românesc, unde hotelierii se așteaptă la creșteri cu cel puțin 20%.

Românii cu mulți bani, însă, capabili să plătească pe un concediu 1.500-2.000 de euro de persoană, nu vor alege Herculate sau Costinești, și nici măcar Mamaia. "Am constatat în prima parte a acestui an o creștere cu peste 10% a numărului de români care vor să-și facă vacanțele în afara Europei, unde cred că sunt mai în siguranță", a declarat pentru Profit.ro Alin Burcea. El spune că cereri mai mari se înregistrează atât pentru vacanțe în stațiuni exotice de pe alte continente, cât mai ales pentru circuite.

Amenințările teroriste din Europa împing Litoralul spre cel mai bun sezon de după criză CITEȘTE ȘI Amenințările teroriste din Europa împing Litoralul spre cel mai bun sezon de după criză

Cela mai căutate circuite sunt în Africa și Asia Centrală. Cei care călătorească pentru 13 zile în Ghana, Togo și Benin dau pe vacanță aproape 1.800 de euro de persoană, iar un circuit de nouă zile în Uganda costă aproape 2.400 de euro. Mai mult de 2.500 de euro au plătit cei care aleg traseul Africa de Sud, Zimbabwe și Zambia, circuit care durează două săptămâni.

Burcea spune că se vând bine și tururile din Asia Centrală - Uzbekistan, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Iran, primul dintre aceste grupuri urmând să-și petreacă Paștele în această zonă. Cei care își permit să plătească 4.000 de euro au ales un circuit de 16 zile în Australia și Noua Zeelandă, iar turiștii mai strânși la pungă au ales o vacanță de zece zile de Paște în Cuba, care costă aproape 1.500 de euro.

"Sunt români care pleacă pe circuite și în America de Nord sau America de Sud, și cererea este în creștere chiar și pentru Rusia și China", a mai spus Burcea, care a adăugat că românii caută și vacanțe în Kenia, Tanzania, Zanzibar sau Etiopia. Asta dacă au cei 1.500-2.000 sau chiar 4.000 de euro disponibili pentru vacanță, și aici intră doar zborul, cazarea și o parte din mese, nu și banii de buzunar. În caz contrar, cum se întâmplă totuși cu majoritatea turiștilor români care preferă străinătatea, merg în continuare în Europa, cu o ușoară teamă, dar merg, sau rămân în țară și se uită pe fereastră, tot cu teamă, întrebându-se dacă atunci când vor ajunge la mare sau la munte de Paște sau la vară, va ploua sau nu.

viewscnt
Afla mai multe despre
romani
atentate
circuite
burcea
paralela 45