Paravion: Românii care merg de Paște în străinătate preferă Praga, Viena și Roma

Paravion: Românii care merg de Paște în străinătate preferă Praga, Viena și Roma
scris 7 apr 2016

Românii și-au planificat din luna februarie minivacanța de Paște, sărbătoare care în acest an coincide cu 1 Mai, iar Praga, Viena, Roma, Amsterdam și Sicilia au fost cele mai solicitate destinații, potrivit datelor Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România.

Bugetul mediu alocat de către cei care optează pentru destinații externe se ridică la circa 350 euro de persoană, similar celui cheltuit în 2015, suficient pentru a acoperi biletele de avion, cazarea cu mic dejun inclus pentru trei nopți la un hotel de trei stele, dar și transferul tur-retur de la aeroport la hotel.

"Anul acesta am observat din timp interesul crescând al românilor pentru călătoriile de Paște, în condițiile în care primele rezervări le-am avut încă din a doua lună a anului. Majoritatea au ales sejururi de 3-4 zile, în Europa, cu costuri medii, de pînă la 400 euro de persoană, însă am înregistrat cereri inclusiv pe pachete de peste 1.000 de euro, pentru circuite sau destinații exotice, în Iordania, Israel sau Peninsula Sorrentina, în Italia", a declarat joi într-un comunicat Remus Vișan, directorul general al Paravion.

CITEȘTE ȘI Panama Papers: Țiriac și-a pus averea într-o fundație privată din Panama, unde este și Mangold, prin Mossack Fonseca. Reacția lui Țiriac

Cel mai scump pachet de Paște vândut de agenția pe care o conduce s-a ridicat la circa 1.200 de euro de persoană, pentru un circuit de 8 zile în Iordania, cu bilet de avion dus-întors, cazare la hoteluri de patru stele, excursii organizate la principalele obiective turistice, jeep safari și transfer aeroport-hotel-aeroport.

 

O altă vacanță pascală mai scumpă vândută de agenție anul acesta s-a ridicat la 880 euro/persoană, tot pentru un circuit, însă în Israel. Bugetul acoperă 6 nopți de cazare cu demipensiune la hoteluri de patru stele, biletele de avion, excursii la obiective turistice și transfer de la hotel la aeroport, și invers.

Dintre cei care au ales să-și petreacă minivacanța de sărbători în afara țării, 30% au optat pentru Praga, Viena, Roma, Amsterdam și Sicilia. Cei care au preferat Capitala Italiei au plătit, în medie, 260 euro/persoană, buget suficient pentru a acoperi biletele de avion tur-retur, cazarea pentru trei nopți la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, respectiv transferul de la aeroport la hotel, și invers. 

Destinațiile interne de Paște au generat, anul acesta, circa 10% din vânzările  Paravion, cele mai accesate pachete fiind cele din Mamaia, Vatra Dornei, Durău, Baile Felix și Predeal. Pentru vacanțele în România, bugetul mediu se ridică la circa 150 euro, sumă care, însă, acoperă strict serviciile de cazare pentru 3 nopți,  cu mic dejun și masa tradițională de Paști, fără transport sau alte obiective asigurate de agenție.

Paravion, deținută de fondul spaniol de investiții GED, este cea mai mare agenție de turism online din România, care operează pe mai multe piețe din Europa de Est și în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanțe, închirieri auto și hotel.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanta paste
romani
preferinte
praga
viena
roma
paravion