Castelul Corvinilor din Hunedoara intră în renovare

Castelul Corvinilor din Hunedoara intră în renovare
scris 21 oct 2019

Constructorii au început amenajarea de șantier în vederea derulării proiectului de reabilitare și conservare a Castelului Corvinilor din Hunedoara, investiția fiind posibilă datorită unui proiect cu finanțare europeană în valoare de 5 milioane de euro, câștigat, în acest an, de administrația locală.

"Castelul va avea parte de lucrări complexe de consolidare și reabilitare a zonelor afectate, precum și de lucrări de restaurare finisaje interioare și exterioare. (...) Principala preocupare este să se păstreze aspectul original al castelului, în acest sens lucrările fiind atent monitorizate de către specialiștii de la Muzeul Castelul Corvinilor", se arată într-un comunicat postat pe pagina oficială a Primăriei Hunedoara, scrie Agerpres.

Tranzacție: MedLife achiziționează și Spitalul Lotus Ploiești CITEȘTE ȘI Tranzacție: MedLife achiziționează și Spitalul Lotus Ploiești

Conform administrației locale, între obiectivele care vor fi restaurate se numără Turnul pictat sau Turnul Buzdugan, Sala Cavalerilor și Sala Dietei, Turnul Capistrano, Turnul vechi de poartă, Aripa Bethlen, Bastionul Toboșarilor, Fântâna, Capela, Groapa urșilor, Turnul Njeboisia.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de restaurare și conservare a Castelului Corvinilor este prevăzut să se desfășoare pe o perioadă de 27 de luni, licitația fiind câștigată de o asociere de trei firme. În prezent, constructorii mai au la dispoziție aproximativ 19 luni pentru a realiza lucrările stabilite prin proiect.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
castel corvinilor
hunedoara