Cât vor plăti turiștii pentru o noapte de cazare în Mamaia, de 1 Mai: prețurile concurează cu cele din Dubai

Cât vor plăti turiștii pentru o noapte de cazare în Mamaia, de 1 Mai: prețurile concurează cu cele din Dubai
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2024

Pentru minivacanța de 1 Mai, cele mai căutate stațiuni rămân Mamaia Nord și Vama Veche. Hotelierii și comercianții au majorat prețurile, concurând cu destinațiile de lux de pe planetă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În stațiunile de la malul mării prețurile pornesc de la 150 de lei pe noapte. Cine dorește să închirieze un penthouse cu 4 dormitoare plătește pe noapte 1.195 lei, arată Adevărul.

Un nou operator aerian anunță zboruri de pe Aeroportul Brașov CITEȘTE ȘI Un nou operator aerian anunță zboruri de pe Aeroportul Brașov

La un hotel de 4 stele din nordul stațiunii Mamaia, cazarea ajunge pentru o noapte la 1.354 de lei. În Dubai, la un hotel asemănător, o noapte costă 1.100 lei, conform Antena 3 CNN.

Nu este singurul preț mare. Un alt hotel de patru stele oferă camere spre închiriere la 923 de lei pe noapte. La hotelurile de două stele, prețul scade simțitor, o cameră putând fi închiriată cu 212 lei.

În Neptun, cazarea la un hotel de trei stele costă în minivacanța de 1 Mai 169 de lei, iar cine dorește să stea la Costinești la un hotel de două stele trebuie să achite 319 lei. La Venus, tariful de cazare la un hotel de patru stele urcă până la 682 de lei pentru o noapte.

Nici în Vama Veche prețurile nu sunt pentru toate buzunarele. Hotelurile de trei, respectiv două stele, închiriază camere cu prețuri între 380 și 389 de lei

Multe dintre rezervări au fost făcute pentru șapte nopți, pentru că anul acesta 1 Mai și Paștele pică în aceeași săptămână.

Pe lângă tariful pentru cazare, turiștii care își vor petrece debutul de sezon estival pe litoralul românesc trebuie să aibă în vedere și faptul că prețul produselor a crescut foarte mult. Astfel, o porție de hamsie, care anii trecuți se putea cumpăra și cu 10 lei, nu este mai ieftină de 35 de lei, la un popas pescăresc. În unele locuri, o porție de hamsie ajunge și la 50 de lei. Peștele a devenit un produs de lux, la fel și icrele. Astfel, 100 de grame poate ajunge la 40 de lei.

Ministru avertizează: Nu a fost încă licitația pentru plaje, deși 1 Mai bate la ușă. Să nu ne mirăm că ajunge șezlongul să coste 100 de lei! CITEȘTE ȘI Ministru avertizează: Nu a fost încă licitația pentru plaje, deși 1 Mai bate la ușă. Să nu ne mirăm că ajunge șezlongul să coste 100 de lei!

Concerte pe litoral de 1 Mai

Pe litoral vor fi șase zile și nopți pline de petreceri, concerte, festivaluri și alte evenimente distractive.

Concertele vor începe în fiecare seară la ora 19,00, atât în stațiunea Mamaia, cât și în orașul Constanța, după următorul program: Scena Piațeta Cazino - stațiunea Mamaia / 1 mai - Lora, Mihai Mărgineanu; 2 mai - Misha, Lidia Buble; 3 mai - Bibi, Marius Mihalache & Alexandra Ungureanu

Scena Piața Ovidiu - orașul Constanța / 4 mai - Țăndărică & invitații: Diana Bucșa, Fanfara Zece Prăjini, spectacol cu toace; 5 mai - Keo, Loren, Proconsul; 6 mai - Edward Sanda, Holograf. În luna mai, în stațiunea Mamaia se vor desfășura și Festival du Bonheur, precum și festivalul de muzică electronică Sunwaves.

viewscnt
Afla mai multe despre
cazare
mamaia
pret