Cea mai ieftină capitală din Europa pentru doritorii de vacanțe scurte și cu buget redus. Mâncarea costă mai puțin de 3 euro

Cea mai ieftină capitală din Europa pentru doritorii de vacanțe scurte și cu buget redus. Mâncarea costă mai puțin de 3 euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

Persoanele care caută o escapadă cu buget redus în Europa în acest an au de ce să zâmbească. Un nou raport care a analizat orașele de pe continent a constatat că au scăzut costurile în 60% din destinații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Raportul anual al Oficiului Poștal britanic privind banii de călătorie compară prețurile pentru vacanțe scurte în 37 de orașe din Europa, atât în general, cât și pentru anumite elemente specifice, cum ar fi cazarea, mesele și atracțiile culturale, arată Știrile Pro TV.

Rusia va ridica restricțiile asupra exporturilor de benzină CITEȘTE ȘI Rusia va ridica restricțiile asupra exporturilor de benzină

Vilnius, capitala Lituaniei, și-a recâștigat poziția de oraș cu cel mai bun raport calitate-preț. Costurile sale sunt cu peste 10% mai mici decât cele ale Lisabonei, ocupanta locului al doilea, și mai puțin de jumătate din cele ale altor 18 orașe.

Pe locul al doilea, Lisabona, din Portugalia, este în continuare cel mai bun oraș din Europa de Vest. În ciuda unei creșteri de 26% a costului mediu al cazării de trei stele, prețurile rămân bune pentru mese, băuturi și alte produse turistice. Lille, din Franța, a urcat șapte poziții, ajungând pe locul al treilea, ajutat de o scădere de 30% a costurilor de cazare.

Care este cel mai scump oraș din Europa pentru o vacanță

Amsterdam este cea mai scumpă destinație din sondaj. Asta în ciuda faptului că orașul olandez a înregistrat o scădere de 8,3% a prețurilor, a noua cea mai mare scădere dintre toate cele analizate. Belfast este cea mai scumpă dintre capitalele britanice, urmată îndeaproape de Edinburgh.

De ce ar trebui să vizitați Vilnius, cel mai ieftin oraș din Europa

Vilnius este frumoasa capitalăa Lituaniei. Orașul vechi, delicat și pictat în culori pastelate, este inclus în patrimoniul mondial UNESCO. 

„Puteți petrece ore întregi rătăcind prin concepția sa de arhitectură, de la clădirile civile baroc fastuoase până la bisericile gotice. Admirați biserica Sfânta Ana din secolul al XV-lea, cu piatră trandafirie, foarte ornamentată, și catedrala neoclasică albă strălucitoare din piața omonimă. În fața clădirii, veți găsi țiglă Stebuklas (care se traduce prin „miracol” în engleză). Acesta marchează punctul de plecare al Căii Baltice, un lanț uman format la 23 august 1989 de două milioane de oameni în Estonia, Letonia și Lituania - cel mai lung lanț uman neîntrerupt din istorie - ca un act de protest împotriva ocupației sovietice”, scrie Forbes.

ANUNȚ Când va fi deschisă Centura de Est a Aradului. Va deveni primul municipiu reședință de județ care are un inel de centură complet CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când va fi deschisă Centura de Est a Aradului. Va deveni primul municipiu reședință de județ care are un inel de centură complet

Unde să mănânci ieftin în Vilnius

Călătorii cu buget redus care caută mâncăruri ieftine au de unde alege în Vilnius. Orașul este cunoscut pentru cantinele sale - restaurante ieftine și vesele care servesc mâncăruri din epoca sovietică.

La Zilvino Restoranas, vă puteți bucura de un bol de borș de supă de sfeclă borscht sau šiupininė sriuba (supranumită supa mahmurelii) plină de savoare pentru aproximativ 3 dolari. La Sultiniai, vă puteți sătura de rulouri de varză umplute cu carne de porc, numite balandeliai, sau de cepelinai, mâncarea națională mult îndrăgită, formată din găluște de cartofi și carne.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanța
europa
vilnius