Cele mai ciudate măsuri de combatere a turismului excesiv. Fără prosop, fără muzică, fără lenjerie...

Cele mai ciudate măsuri de combatere a turismului excesiv. Fără prosop, fără muzică, fără lenjerie...
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2023

Unele dintre cele mai populare destinații din Europa au luat măsuri pentru a combate turismul excesiv în 2023. Unele măsuri păreau evidente, precum creșterea taxelor turistice, dar altele au fost considerate bizare, scrie euronews.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În unele țări au fost limitate navele de croazieră și numărul de turiști, dar au existat și reguli mai stricte, precum amendarea vizitatorilor care fac selfie-uri, arată Știrile Pro TV.

Fraudă cu panouri fotovoltaice CITEȘTE ȘI Fraudă cu panouri fotovoltaice

Iată câteva dintre cele mai ciudate reglementări privind turismul excesiv care au fost introduse în acest an.

Fără prosoape pe plajele din Sardinia

În această vară, când turiștii au venit în număr mare pe faimoasele plaje din Sardinia, autoritățile au introdus o serie de reglementări.

Printre acestea se număra limitarea numărului de vizitatori și introducerea unor limite de timp. Însă plaja Pelosa de pe coasta de vest a introdus și o interdicție privind prosoapele, obligându-i pe cei care fac plajă să aducă în schimb saltele, care rețin mai puțin nisip.

Faimoasa plajă din Sardinia, Spiaggia Rosa, de culoare roz, a rămas interzisă pentru turiști și în 2023, cu o amendă de 500 de euro pentru mersul pe ea și de până la 3.500 de euro pentru oricine este prins furând nisip.

Apple a depus contestație și o cerere de urgență în problema ceasurilor CITEȘTE ȘI Apple a depus contestație și o cerere de urgență în problema ceasurilor

Amenzi usturătoare pentru cei care ascultă muzică pe plajele din Portugalia

Turiștii de pe plajele portugheze au fost avertizați la începutul acestui an că ar putea fi amendați cu până la 36.000 de euro pentru că dau muzica prea tare.

Boxele care au volumul ridicat și care îi deranjează pe localnici și pe turiști au fost interzise de Autoritatea Maritimă Națională (AMN) a țării.

Fără lenjerie intimă în public, în Sevilla

Orașul spaniol Sevilia a anunțat în 2023 o acțiune de combatere a comportamentului antisocial prin adoptarea unei legi care să limiteze „actele obscene" comise în public.

Autoritățile au interzis lenjeria intimă în public. De asemenea, a fost inclusă și o interdicție privind efectuarea sau incitarea la acte de „exhibiționism obscen".

Portofino amendează turiștii care își fac selfie-uri

Portofino, un mic orășel de la malul mării de pe Riviera italiană, a devenit un punct de atracție pentru turiști, iar localnicii încep să resimtă presiunea.

În timpul verii, aceasta înseamnă un aflux de vizitatori care fac selfie-uri, blocând potecile și drumurile.

Pentru a combate acest lucru, primarul din Portofino a introdus în 2023 amenzi. Oricine era prins stând prea mult timp pentru o poză, între orele 10:30 și 18:00, risca o amendă de 270 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
selfie
prosoape