Complexul Therme, puternic lovit de pandemie - afacerile au căzut, centrul spa a reintrat pe pierderi. Este însă pregătită o extindere

Complexul Therme, puternic lovit de pandemie - afacerile au căzut, centrul spa a reintrat pe pierderi. Este însă pregătită o extindere
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 2 iun 2021

Centrul de relaxare și wellness Therme, unul dintre cele mai mari din Europa, a fost puternic lovit de restricțiile impuse în pandemie, cifra de afaceri scăzând anul trecut la 29,6 milioane lei, de la 136,1 milioane lei în anul precedent. Mai mult, de la un profit de peste 10,1 milioane lei înainte de lockdown, compania care operează centrul spa a reintrat pe pierderi, cu un minus de 24,3 milioane lei, relevă datele raportate acum la Ministerul Finanțelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Complexul de wellness a fost închis în 12 martie 2020 pe fondul pandemiei și nu a mai fost redeschis până acum. Trei milioane de români, respectiv aproape 1 din 5 români care locuiesc în țară, și 1 milion de turiști străini vizitaseră Therme în cei patru ani de la deschiderea complexului termal din nordul Bucureștiului.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În cei trei ani precedenți închiderii, centrul înregistrase de fiecare dată profit, iar afacerile nu căzuseră sub 100 milioane lei, relevă date analizate de Profit.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Therme București este parte a grupului austriac A-Heat, specializat în producerea de echipamente de refrigerare industrială, sector pe care este prezent în România prin fabrica Jaeggi Industries din Sibiu. Austriecii au inaugurat unitatea de producție din Sibiu în 2015, în urma unei investiții de aproape 15 milioane de euro. Companiile din grupul A-Heat au primit o serie de ajutoare de stat din partea României, în valoare de peste 27 milioane de euro, atât pentru Therme, cât și pentru fabrica din Sibiu.

Grupul austriac are și activități imobiliare în România. Investitorul a fost autorizat, anul trecut, să construiască un ansamblu rezidențial cu 211 apartamente în Pădurea Băneasa, lângă complexul Stejarii, ce aparține lui Ion Țiriac.

Profit.ro a anunțat recent că Therme va fi extins cu un nou ansamblu, cu o capacitate maximă de 2.232 de vizitatori simultan, o creștere de peste 50% față de nivelul complexului existent deja în Balotești.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

Acționarii Therme, grupului austriac A-Heat, estimează valoarea investiției, în această fază a proiectului, la circa 1.300 de euro/metru pătrat, respectiv 28 de milioane de euro.

Noul ansamblu va avea o suprafață construită de circa 18.000 de metri pătrați și va fi ridicat pe un teren de 37.217 metri pătrați utilizat acum ca parcare. Construcția are nevoie de 939 de locuri de parcare și va fi utilizată parcarea existentă a Therme București.

Spre comparație, complexul actual are o suprafață de 36.400 de metri pătrați și ocupă circa 10% din terenul de 36 hectare pe care austriecii îl au la dispoziție. Investiția în complexul existent se ridică până acum la 100 de milioane de euro și are o capacitate de 4.000 de persoane simultan.

Noul ansamblu va permite accesul simultan pentru 2.000 de clienți și 232 de angajați.

Perioada preconizată pentru implementarea proiectului este de 2 ani de la primirea autorizației de construire.

viewscnt
Afla mai multe despre
therme
a-heat