Coreea de Nord își închide frontierele turiștilor pentru a se proteja de coronavirusul din China

Coreea de Nord își închide frontierele turiștilor pentru a se proteja de coronavirusul din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2020

Coreea de Nord urmează să-și închidă frontiera turiștilor cu scopul de a se proteja de coronavirusul apărut în China vecină, a anunțat miercuri o agenție de voiaj, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Mai multe țări și-au consolidat controalele pe aeroporturi, din cauza acestei epidemii depistate în decembrie în orașul chinez Wuhan și care s-a extins în Asia și în Statele Unite, scrie News.ro.

Bilanțul noului coronavirus - care face parte din aceeași familie ca sindromul respirator sever acut (SARS), ce a ucis 774 de oameni în 2002-2003 - a crescut miercuri în China, unde autoritățile au anunțat nouă morți și au avertizat că virusul poate suferi ”mutații” și se poate propaga mai ușor.

Wizz Air lansează o nouă cursă din România, spre Rusia CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă cursă din România, spre Rusia

Foarte marea majoritate a turiștilor străini în Coreea de Nord sunt din China, iar numărul lor a crescut anul trecut, din cauza unei ”încălziri” a relațiilor între cei doi vecini, un aflux de vizitatori care este pentru Nord o prețioasă sursă de dvize străine.

Însă, începând de miercuri, Coreea de Nord ”își va închide temporar frontiera tuturor turiștilor străini, ca măsură de precauție împotriva coronavirusului”, a anunțat într-un comunicat agenția de voiaj Young Pioneer Tours, cu sediul în China, specializată în sejururi în Coreea de Nord. Ea a precizat că nu cunoaște detalii despre această măsură.

Operatorul Koryo Tours - numărul unu în voiaje în Coreea de Nord - a anunțat că a fost ”informat că măsuri sunt avute în vedere” și a precizat că așteaptă mai multe informații miercuri.

PENURIE CRONICĂ DE MEDICAMENTE

Aceasta nu ar fi prima oară când Phenianul își închide frontiera turiștilor din cauza unei epidemii.

În 2014, Nordul a făcut același lucru pentru a se proteja de virusul Ebola, în pofida faptului că nu s-a detectat vreun caz în Asia. El a decis atunci  să instituie imediato perioadă de carantină de 21 de zile tuturor străinilor care intrau pe teritoriul nord-corean, inclusiv diplomaților și oamenilor de afaceri.

Ziarul oficial Rodong Sinmun nu anunță, însă, miercuri, vreo măsură a autorităților cu privire la virsuul chinez.

Cotidianul menționează însă epidemia din China și anunță că ea s-a ”extins rapid”, iar autoritățile chineze au luat ”măsuri corespunzătoare”.

Temeri în România pentru coronavirus: Idee de termo-scannere în aeroporturi. \ CITEȘTE ȘI Temeri în România pentru coronavirus: Idee de termo-scannere în aeroporturi. "Riscul există, nu poate fi exclus!"

Sistemul de sănătate nord-coreean este puțin dezvoltat, iar țara suferă de o penurie cronică de medicamente.

În ceea ce privește epidemia coronaviruslui MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu) declarat în 2015 în Coreea de Sud, Nordul a anunțat atunci măsuri ”drastice” cu scopul de a ține epidemia la distanță. Presa scria că Phenianul a interzis timp de luni de zile diplomaților și muncitorilor expatriați să se întoarcă în țară.

Phenianul a suspendat călătoriile organizate pentru străini și în timpul epidemiei SARS.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de nord
frontiera
coronavirus