Departamentul de Stat american emite o alertă de călătorie în Europa până la 1 septembrie, citând riscuri teroriste

Departamentul de Stat american emite o alertă de călătorie în Europa până la 1 septembrie, citând riscuri teroriste
scris 2 mai 2017

Departamentul de Stat a emis luni o alertă de călătorie în Europa, în care îi îndeamnă pe cetățenii americani să fie atenți la amenințarea continuă a atacurilor teroriste pe întregul continent, relatează Reuters și CNN.

În această alertă, diplomația americană citează incidentele recente din Franța - unde au loc în weekendul următor alegeri prezidențiale -, Rusia, Suedia și Regatul Unit și avertizează că grupările Statul Islamic și Al-Qaida ”au abilitatea să plănuiasă și execute atacuri teroriste în Europa”, scrie News.ro.

Anterioara alertă de călătorie în Europa a Departamentului de Stat, emisă înaintea săbătorilor de iarnă, a expirat în februarie.

Un oficial de la Departamentul de Stat a declarat luni că alerta nu a fost declanșată de o amenințare specifică, ci de recuoașterea riscurilor continue ale unor atacuri înainte de vacanța de vară.

Alerta expiră la 1 septembrie.

Malluri, instalații guvernamentale, cluburi, restaurante, locuri de rugăciune, parcuri, aeroporturi și alte locuri sunt posibile ținte ale unor atacuri, avertizează Departamentul de Stat în această alertă.

”În contextul în care guverne locale continuă operațiuni în lupta împotriva terorismului, Departamentul rămâne îngrijorat cu privire la potențialul unor atacuri teroriste în viitor”, se arată în alertă, potrivit CNN.

VIDEO Elon Musk s-a plictisit de aglomerația din Los Angeles. Nou-înființata Boring Company vrea să mute traficul în subteran CITEȘTE ȘI VIDEO Elon Musk s-a plictisit de aglomerația din Los Angeles. Nou-înființata Boring Company vrea să mute traficul în subteran

”Cetățenii americani trebuie să fie mereu în alertă față de posibilitatea ca simpatizanți teroriști sau extremiști autoradicalizați să comită atacuri cu puține (semne de) avertisment sau fără” să dea asemenea semne de avertisment.

Un oficial american declara pentru CNN în februarie că amenințarea teroristă se afla la cel mai înalt nivel din ultima perioadă.

Potrivit unor estimări recente europene și americane, până la 1.900 de luptători străini s-au întors în Europa după ce au petrecut o perioadă în Irak sau Siria, potrivit oficialului citat.

Unii dintre ei rămân angajați față de grupări jihadiste ca Statul Islamic, iar alții au fost dezamăgiți.

viewscnt
Afla mai multe despre
departamentul de stat american
calatorie europa
teroristi