Destinațiile exotice cele mai solicitate de către turiștii români pentru această iarnă sunt Thailanda și Indonezia

Destinațiile exotice cele mai solicitate de către turiștii români pentru această iarnă sunt Thailanda și Indonezia
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2016

Destinațiile exotice pentru perioada sărbătorilor de iarnă cele mai solicitate de către turiștii români sunt Thailanda, Malaezia, Indonezia, Republica Dominicană, Mexic, Cuba, Maldive și Mauritius, potrivit turoperatorului Alltur. Nișa vacanțelor exotice are câteva mii de clienți în România, în principal din cauza prețului mare raportat la salariile din țară, o astfel de vacanță costând cel puțin 1.500 de euro de persoană în perioada Revelionului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Pentru destinațiile exotice, pentru Crăciun și Revelion, pachetele trebuie cumpărate până la sfârșitul lunii noiembrie, altfel riști să nu mai găsești locuri, decât la tarife foarte mari”, a declarat directorul general Alltur, Liviu Cîrstea.

În ultimii ani, compania a vândut, doar pentru Revelion, între 100 și 150 de pachete turistice pe diverse destinații exotice, scrie News.ro.

Mai nou, o altă destinație căutată de români este Zanzibar, oraș din Tanzania,  pe coasta de est a Africii, potrivit Alltur.

Destinațiile exotice sunt căutate pentru plajelele de calitate, peisajele extraordinare, facilitățile oferite de hotelieri și pentru evadarea din cotidian.

Prețurile sunt, însă, mult mai mari decât cele pentru sejururile obișnuite. Un turist trebuie să scoată din buzunar cel puțin 1.500 - 2.000 de euro pentru o astfel de vacanță, dar sumele ajung și la 4.000 - 5.000 de euro de persoană.

Vânzările de city break-uri au crescut cu 30%. Praga, Roma și Milano, în topul destinațiilor preferate de români CITEȘTE ȘI Vânzările de city break-uri au crescut cu 30%. Praga, Roma și Milano, în topul destinațiilor preferate de români

Există însă și clienți din România - o familie cu doi adulți și doi copii - care au plătit peste 22.000 de euro pentru un pachet de două săptămâni în Maldive, la un resort de șase stele.

“Pentru perioada sărbătorilor de iarnă rezervările încep să se facă încă din vară (iulie-august), de către cei care vor să se asigure că prind cele mai mari reduceri, atât la avion, cât și la cazare, dar cele mai multe rezervări se înregistrează în octombrie și noiembrie, când turiștii sunt setați mai mult pentru a-și organiza sărbătorile”, afirmă reprezentanții turoperatorului.

Turoperatorul Alltur, înființat în 2003, a înregistrat  anul trecut o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
destinatii exotice
thailanda
indonezia
liviu cirstea