DiscoverEU: Comisia Europeană lansează o nouă rundă de călătorii gratuite în UE, inclusiv pentru tinerii din România

DiscoverEU: Comisia Europeană lansează o nouă rundă de călătorii gratuite în UE, inclusiv pentru tinerii din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 mai 2019

Comisia Europeană a lansat, joi, o nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie DiscoverEU, cu ajutorul cărora tinerii europeni cu vârsta de 18 ani pot călători gratuit în spațiul comunitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Ai o idee de startup fintech? Învață să construiești propriul business în Elevator Lab Bootcamp! CITEȘTE ȘI Ai o idee de startup fintech? Învață să construiești propriul business în Elevator Lab Bootcamp!

La precedentele două runde din cadrul programului, derulate în 2018, s-au înscris aproape 5.570 de tineri din România, fiind selectate în total 1.112 de persoane.

Persoanele cu vârsta de 18 ani din Uniunea Europeană își pot depune candidatura până la 16 mai 2019. Candidații trebuie să se fi născut între 2 iulie 2000 (inclusiv) și 1 iulie 2001 (inclusiv) și să fie pregătiți să călătorească între 1 august 2019 și 31 ianuarie 2020, pentru o perioadă maximă de 30 de zile. Cei interesați să participe pot depune cereri prin intermediul Portalului european pentru tineret.

EXCLUSIV Tranzacție: Murad semnează o nouă achiziție și pregătește, cu 40 milioane euro, un resort all inclusive CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Murad semnează o nouă achiziție și pregătește, cu 40 milioane euro, un resort all inclusive

Pentru acest al doilea an al DiscoverEU, Comisia Europeană se axează pe sporirea dimensiunii de învățare a proiectului. Participanții vor primi informații și sugestii de călătorie referitoare la ce pot vizita în Europa. De asemenea, cei interesați vor primi un jurnal de călătorie pentru a imortaliza și a reflecta asupra experiențelor lor și vor avea posibilitatea de a participa la evenimente organizate pentru consolidarea comunității pe parcursul călătoriilor lor.

DiscoverEU este o experiență de călătorie informală destinată tinerilor în mod individual sau în grupuri mici, inclusiv celor care provin din medii defavorizate, care este accesibilă și simplă.

Programul oferă tinerilor de 18 ani șansa de a afla mai multe despre patrimoniul cultural și diversitatea culturală a Europei, de a se conecta cu alți tineri și de explora identitatea europeană. Inițiativa a fost lansată în iunie 2018, în urma unei propuneri a Parlamentului European privind o acțiune pregătitoare cu un buget de 12 milioane de euro în 2018.

Pentru 2019, Parlamentul European a aprobat un buget de 16 milioane de euro pentru DiscoverEU.

O nouă rundă de cereri în cadrul inițiativei va fi lansată până la finele anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
discovereu
descopera ue
program
comisia europeana
permise gratuite de calatorii
tineri