Emiratele Arabe Unite vor să lanseze o nouă viză turistică, pe 5 ani

Emiratele Arabe Unite vor să lanseze o nouă viză turistică, pe 5 ani
scris 8 ian 2020

Cabinetul Emiratelor Arabe Unite a aprobat, la prima sa întrunire din acest an, o măsura care le va permite turiștilor intrări multiple în țară pe parcursul a cinci ani, scrie publicația Arabian Business.

Emiratele Arabe Unite au anunțat astfel o schimbare a sistemului de acordare a vizelor turistice, aceasta fiind prima viză pe care o acordă pe cinci ani, pentru mai multe intrări, scrie News.ro.

BNR a păstrat dobânda de politică monetară la 2,50%, pentru a 12-a oară consecutiv CITEȘTE ȘI BNR a păstrat dobânda de politică monetară la 2,50%, pentru a 12-a oară consecutiv

Șeicul Mohammed bin Rashid, prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite și guvernator al emiratului Dubai, a declarat că viza a fost aprobată la prima ședință a cabinetului EAU din acest an.

Șeicul a spus că viza le va permite turiștilor intrări multiple în țară pe parcursul a cinci ani, fără a spune dacă va exista o taxă pentru cererea de viză.

În prezent, turiștii pot vizita Emiratele Arabe Unite cu o viză de intrare multiplă gratuită până la 90 de zile, de la data intrării.

Șeicul Mohammed a spus că prin această măsură își propune ca Emiratele Arabe Unite să devină o „principală destinație turistică la nivel global”.

Mișcarea vine în condițiile în care numărul total de turiști internaționali sosiți la Dubai și Abu Dhabi a crescut la 15,88 milioane în primele nouă luni ale anului trecut, în creștere de la 15,26 milioane în aceeași perioadă din 2018, conform statisticilor Băncii Centrale din Emiratele Arabe Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
emiratele arabe unite
viza turistica