EXCLUSIV Tranzacție: Marian Alecu, omul care a adus McDonald's în România, intră puternic pe piața hotelieră

EXCLUSIV Tranzacție: Marian Alecu, omul care a adus McDonald's în România, intră puternic pe piața hotelieră
scris 25 feb 2020

Familia lui Marian Alecu, cel care a adus McDonald's în România și a condus mulți ani operațiunile lanțului de fast-food în mai multe țări în din zonă, a semnat o nouă tranzacție pe piața hotelieră, cumpărând hotelul Stil de la Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45. El dezvoltă în paralel și alte proiecte hoteliere.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Datele Profit.ro relevă că Marian Alecu, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din România, cu investiții în real estate, restaurante și retail de bijuterii, a cumpărat de la Alin Burcea hotelul Stil din zona de nord a Bucureștiului, clasificat la patru stele și având 30 de camere. Burcea achiziționase, la rândul său, hotelul Stil în 2007, cu 3,5 milioane de euro, iar începând din 2009 a tot încercat, fără succes, să îl vândă.

Fără să dezvăluie valoarea tranzacției, Alecu a declarat pentru Profit.ro că a plătit deja o serie de avansuri către Burcea și că s-a apucat de ceva vreme de renovarea hotelului, lucrări care vor fi încheiate la 1 aprilie. Semnătura finală pe contract va fi pusă în cursul zilei de astăzi. "Stil va fi renovat, mobilierul va fi schimbat complet și va avea și o sală de conferințe. Va rămâne afiliat, în continuare, la lanțul Best Western", a spus noul proprietar.

EXCLUSIV Agenția de turism Paralela 45, controlată de Alin Burcea, negociază o fuziune cu Invitation Romania, deținută de Gheorghe Fodoreanu, unul dintre principalii touroperatori români specializați pe incoming CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Agenția de turism Paralela 45, controlată de Alin Burcea, negociază o fuziune cu Invitation Romania, deținută de Gheorghe Fodoreanu, unul dintre principalii touroperatori români specializați pe incoming

Alecu a construit de la zero, în urmă cu opt ani, hotelul Safir din Venus, iar anul acesta a cumpărat la Sibiu, unde deține mai multe săli de evenimente, hotelul Euro 11, cu 40 de camere, care este închis pentru renovare și va fi deschis anul viitor. La 1 martie anul acesta, omul de afaceri va deschide în Centrul Vechi al Capitalei, pe strada Lipscani, un hotel butic cu 12 camere și apartamente.

Toate aceste investiții au fost făcute din fonduri proprii. "Vrem să ne dezvoltăm în domeniul hotelier, unde avem deja expertiză", a explicat Marian Alecu.

Alecu a plecat în 2009 de la conducerea McDonald's și a dezvoltat o serie de afaceri alături de fratele și de fiul său. Cei care lucrează în zona de restaurante spun că dezvoltarea puternică din ultimii ani a lanțului City Grill, în care este acționar, i se datorează în mare măsură și lui Alecu, alături de Dragoș Petrescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
alecu
burcea
hotel stil