Face 2 mil. euro pe an cu 5 angajați, trimițând români într-o țară cât Bucureștiul

Face 2 mil. euro pe an cu 5 angajați, trimițând români într-o țară cât Bucureștiul
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 20 nov 2015

Mark Neville Farrugia va rula în acest an, prin firma sa, peste 2,2 milioane de euro din trimiterea turiștilor români într-o țară care nu depășește cu mult suprafața Bucureștiului. Aproximativ 5.000 de români au mers în acest an în Malta prin Malta Travel, firma lui Farrugia, singurul operator de curse charter către această destinație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Malta Travel a fost înființată în anul 1999, la un an după ce Mark Neville Farrugia a ajuns pentru prima oară în România, interesat de mașinile Dacia, pe care voia să le exporte în țara sa. Când a constatat, însă, că prețul unei Dacii ar crește destul de mult dacă volanul ar fi mutat pe dreapta, pentru că în Malta se circulă după modelul britanic, Farrugia a renunțat la ideea comerțului cu mașini. S-a gândit, în schimb, să deschidă o afacere prin care să trimită turiști români în Malta, și așa a apărut Malta Travel.

Dacă anul trecut firma a avut afaceri de 1,85 milioane de euro și un profit net de 88.000 de euro, pentru acest an Mark Neville Farugia estimează o creștere cu 20%, până la un rulaj de 2,2 milioane de euro. Pentru anul viitor, spune el, creșterea va fi și mai mare, pentru că se vor introduce zboruri suplimentare.

Charterul de vară către Malta zboară în fiecare an, o dată pe săptămână, din 30 aprilie până pe 27 octombrie. Prețurile unui pachet încep de la 300 de euro de persoană și includ zborul charter cu compania Air Malta, dus-întors, transfer cu autocar de la hotel la aeroport și retur, șapte nopți de cazare cu demipensiune, și ghizi în limba română pe toată perioada sejurului.

"Avem și o ofertă de Paște, cu 260 de de euro de persoană pentru cinci nopți de cazare cu mic dejun și zbor incluse, dar și de Revelion, la prețul de 355 de euro de persoană tot pentru cinci nopți de cazare cu demipensiune la hotel de patru stele", a spus proprietarul agenției. Cele două curse care duc români de Revelion în Malta aduc, la întoarcere, maltezi care vor să petreacă sfârșitul de an în România.

În acest an, prin Malta Travel au ajuns în Malta în jur de 5.000 de români, iar profilul turistului este o persoană activă, care dorește să cunoască istoria și cultura acestei țări. Un alt tip de turist sunt "doamnele cărora le place să facă shopping, spun reprezentanții agenției.

"Malta este o țară sigură, prietenoasă, care oferă multe locuri frumoase de aflat și descoperit, și credem că numărul turiștilor români care ajung aici va crește puternic anul viitor, pentru că în urma evenimentelor din ultima perioadă, unii vor renunța la destinații precum Tunisia sau Egipt, iar Malta este o variantă pe care ar putea să o aleagă", speră Farrugia.

Malta se întinde pe 316 kilometri pătrați, fiind puțin mai mare decât Bucureștiul, care are 228 de kilometri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
malta
romani
afaceri