Federația Hotelieră: Două hoteluri se închid din cauza lipsei de clienți pe fondul coronavirus

Federația Hotelieră: Două hoteluri se închid din cauza lipsei de clienți pe fondul coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2020

Un hotel din București și unul din Poiana Brașov au anunțat că își vor închide porțile în luna martie, și probabil și în aprilie, din cauza lipsei de clienți provocate de criza coronavirus, a declarat, miercuri, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, Călin Ile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentantul patronatului din turism nu a dat publicității numele celor două hoteluri. "Evident, ca și consecință, și în România, dacă activitatea va merge în același stil, se vor închide hoteluri. Deja avem două hoteluri care au anunțat că vor ține închise porțile pe toată luna martie și probabil și în aprilie. Unul în Poiana Brașov și unul în București. Nu vă dau mai multe detalii", a afirmat Călin Ile într-o conferință de presă.

Mohammad Murad: \ CITEȘTE ȘI Mohammad Murad: "Coronavirusul a închis hoteluri și restaurante din țară, iar dacă Guvernul nu amână trei luni plata taxelor și impozitelor, vor falimenta 30% dintre afacerile din turism"

Președintele Federației Industriei Hoteliere din România a explicat că gradul de ocupare înregistrat de hotelurile din București în primele 9 zile ale lunii martie a fost de 41,66%, față de 63,8% în aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce reprezintă o scădere de 34,7%, scrie Agerpres.

Patronatele din turism și restaurante au transmis, miercuri, mai multe solicitări Guvernului pentru sprijinirea industriei.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel
coronavirus