Fiica lui George Copos a demisionat de la conducerea Athenee Palace

Fiica lui George Copos a demisionat de la conducerea Athenee Palace

Sursa foto: Agerpres

scris 30 mar 2016

Fiica omului de afaceri George Copos, Alexandra Copos, a demisionat din funcția de președinte-director general al companiei Athenee Palace SA, care deține hotelul de 5 stele Athenee Palace Hilton din centrul Capitalei. Decizia a fost luată la doi ani după ce a fost numită în această funcție ca urmare a demisiei tatălui ei, survenită din cauza încarcerării acestuia în așa-numitul "dosar al transferurilor" de fotbaliști.

"Începând cu data de 30 martie de 30.03.2016, se revocă doamna Copos Alexandra din funcția de președinte-director general, ca urmare a demisiei", se arată într-o hotărâre de marți a AGA Athenee Palace SA.

Demisia Alexandrei Copos survine la puțin timp după ce soțul ei, Diego Prada, a părăsit funcțiile de director general și administrator al unei alte companii controlate de George Copos, producătorul de motoare electrice pentru electrocasnice Ana IMEP din Pitești. La acea dată, publicația locală Jurnalul de Argeș susținea că unul dintre motivele demisiei ginerelui lui Copos ar fi fost diferențele de concepție asupra businessului dintre Prada și socrul său, eliberat din penitenciar în aprilie 2015.

Cătălin Marinescu, ANCOM: Nu cred că este utilă pentru piață oferta de internet gratuit. Nu cred în sintagma zero lei CITEȘTE ȘI Cătălin Marinescu, ANCOM: Nu cred că este utilă pentru piață oferta de internet gratuit. Nu cred în sintagma zero lei

În aceeași ședință AGA de marți, acționarii Athenee Palace SA au aprobat numirea în funcțiile de administratori ai societății a lui Ion Taban, Grațiana Iovănescu și Mircea Moldovan.

Athenee Palace a obținut anul trecut un profit net de circa 104.000 lei, cu aproape 23% mai mare comparativ cu 2014, iar acționarii companiei au aprobat repartizarea a 99.402,76 lei din această sumă pentru acoperirea pierderilor contabile din anii anteriori, iar restul, pentru constituirea rezervei legale obligatorii.

Principalii acționari ai Athenee Palace SA sunt grupul hotelier Ana Hotels deținut de George Copos, cu 41,58% din acțiuni, și Tehnofrig Palace SA (19,07%). Acțiunile companiei sunt listate, de vara trecută, pe sistemul alternativ de tranzacționare (ATS) al Bursei de Valori București.

La rândul său, Athenee Palace SA deține 9,5% din acțiunile Ana Hotels, reprezentând aport în natură la capitalul companiei hoteliere, prin transferul dreptului de proprietate asupra clădirii hotelului Athenee Palace Hilton. Athenee Palace SA deține în continuare în proprietate terenul de 6.476 mp pe care se află hotelul, iar principala activitate a firmei este de închiriere a terenului către Ana Hotels, în baza unui contract semnat în 1998 și valabil până în 2033, care prevede plata de către Ana Hotels a sumei totale de 2 milioane dolari plus TVA, în 35 de rate anuale egale. 

DOCUMENT Achizițiile publice, extremă urgență: Cioloș cere parlamentarilor să aprobe ACUM noile legi CITEȘTE ȘI DOCUMENT Achizițiile publice, extremă urgență: Cioloș cere parlamentarilor să aprobe ACUM noile legi

George Copos a fost eliberat în aprilie anul trecut din penitenciar, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani de închisoare dictată de instanță în dosarul "Loteria I". George Copos a scris cinci lucrări științifice în penitenciar

În momentul în care a primit această pedeapsă, Copos se afla deja încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani și opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători. În dosarul respectiv, Copos a fost încarcerat pe 4 martie 2014, iar în aceeași zi, Consiliul de Administrație al Athenee Palace SA a numit-o pe fiica sa, Alexandra Copos, în funcția de președinte-director general al compaiei, în locul tatălui său.

Tot în martie 2014, Alexandra Copos a preluat conducerea Ana Hotels. Ea conducea deja din 2013 un alt business al familiei Copos, Ana Pan.

Copos mai are un dosar, cunoscut ca "Loteria II", în care este judecat pentru manipularea pieței de capital, spălare de bani, fals în înscrisuri și folosirea de informații privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terțe persoane, de instrumente financiare la care aceste informații se referă.

În iunie anul trecut, Tribunalul București a decis achitarea lui Copos, a Cameliei Voiculescu și a celorlalți 11 inculpați din dosarul Loteria II, în care sunt acuzați de manipularea pieței de capital, însă DNA a contestat achitarea, contestația judecându-se în prezent la Curtea de Apel București.

viewscnt
Afla mai multe despre
george copos
alexandra copos
ana hotels
ana pan
athenee palace
athenee palace hilton
hilton bucuresti
dosarul transferurilor
dosarul loteria