Foarte mulți dintre turiștii care aleg circuitele sunt influențați de prieteni și de review-urile din social media

Foarte mulți dintre turiștii care aleg circuitele sunt influențați de prieteni și de review-urile din social media
scris 22 aug 2019

Circa 90% dintre turiștii de circuite, participanți la un sondaj, declară că decizia de cumpărare le este influențată de prieteni și de review-urile din social media, dar și de complexitatea programului și notorietatea agenției de turism.

"Turiștii de circuite sunt persoane interesate de istorie, cultură, tradiții și obiceiuri locale, au vârsta cuprinsă între 40 și 70 de ani, au venituri medii și peste medie, studii superioare, sunt foarte interesați să exploreze. Pentru alegerea vacanței se informează pe internet, de la prieteni, de pe Facebook și sunt influențați în decizia de cumpărare de recomandările prietenilor/familiei, de review-urile pozitive, 89% dintre ei, dar și de complexitatea programului, notorietatea agenției", se arată în studiul realizat de turoperatorul Cocktail Holidays.

Agenție de turism: Aflați în concediu, românii își rezervă deja vacanțele pentru Revelionul 2020 CITEȘTE ȘI Agenție de turism: Aflați în concediu, românii își rezervă deja vacanțele pentru Revelionul 2020

De asemenea, toți acești turiști pun accent pe calitatea serviciilor (transport, cazare, masă), buna organizare a circuitului, informarea prealabilă oferită de agentul de turism, asistența turistică de calitate și informațiile oferite la destinație, profesionalismul ghidului. Aproximativ 75% dintre ei recomandă cunoscuților excursia făcută și agenția de la care au cumpărat-o.

"Vorbim de oameni dornici de cunoaștere și de explorare a destinațiilor, indiferent că sunt circuite sau sejururi. Sunt turiști care au înțeles avantajele unor programe de tip circuit organizate în grup, care beneficiază în permanență de serviciile unui ghid și de consultanță la destinație, mai ales că programele noastre includ cele mai importante puncte de atracție", a declarat Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Circuitele includ cele mai importante obiective turistice de pe traseu, a căror poveste este aflată la destinație, sunt programe realizate cu avionul, în mai multe țări, și includ cazări la hoteluri de 4 și 5 stele.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
circuite