Fostul director general al Metro România, Dușan Wilms, a deschis un grup educațional condus de un profesor de la Ecole hotelière de Lausanne

Fostul director general al Metro România, Dușan Wilms, a deschis un grup educațional condus de un profesor de la Ecole hotelière de Lausanne

Dușan Wilms

scris 10 apr 2020

Dușan Wilms, fost director al Metro Cash&Carry România timp de mai mulți ani și proprietar al două hypermarketuri Real la Oradea și Arad, a deschis un grup educațional cu activități în România, Elveția și Serbia, operațiunile fiind conduse de Ray F. Iunnius, profesor la Ecole hotelière de Lausanne, cea mai prestigioasă instituție de învățământ în domeniul ospitalității din lume.

Unul dintre cei mai importanți oameni din retailul românesc, Dușan Wilms, cel care a adus grupul Metro în România și a condus operațiunile grupului pe plan local și în mai multe țări din zonă, investește într-un segment cu totul nou, și anume învățământul. Wilms este și prorietarul hypermarketurilor Real de la Arad și Oradea, pe care le-a cumpărat la începutul anului 2017 de la Metro, alături de alte două Real, ulterior închise.

Grupul educațional se numește winsedswiss, și are filiale în România, Elveția și Serbia, și furnizează cursuri de scurtă și lungă durată. Grupul a anunțat că lansează traininguri online dedicate managerilor și angajaților din această industrie, puternic afectată de pandemia de coronavirus care a dus la scăderea drastică a veniturilor și la un procentaj mare de persoane intrate în șomaj tehnic.

Criza de angajați generează situații neverosimile. Profesor la Ecole hôtelière de Lausanne, pentru Profit.ro: La unele hoteluri din România, femeia de serviciu câștigă cât un recepționer cu studii universitare CITEȘTE ȘI Criza de angajați generează situații neverosimile. Profesor la Ecole hôtelière de Lausanne, pentru Profit.ro: La unele hoteluri din România, femeia de serviciu câștigă cât un recepționer cu studii universitare

Grupul este condus de profesorul Ray F. Iunius, director de dezvoltare la Ecole hotelière de Lausanne, cea mai prestigioasă instituție de învățământ în domeniul ospitalității din lume, iar diplomele profesionale și universitare obținute de cursanții winsedswiss vor fi oferite cu licență, sub egida Ecole hotelière de Lausanne (EHL), Business School Lausanne și Luxury School of Paris.

Profesorul Ray F. Iunius estimează că, după această criză, numărul locurilor de muncă din domeniu va scădea, iar cei care lucrează în hoteluri și restaurante vor concura cu forța de muncă adusă din străinătate, dar și cu românii din diaspora întorși în țară în timpul pandemiei, situație în care vor avea de câștigat persoanele cu o mai bună pregătire profesională.

viewscnt
Afla mai multe despre
dusan wilms
ray iunnius
scoala hoteliera