Grecia își bate recordurile anterioare la veniturile din turism, după șapte luni

Grecia își bate recordurile anterioare la veniturile din turism, după șapte luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2023

Veniturile Greciei din turism au înregistrat un nou record în primele șapte luni din 2023, conform datelor oficiale, în timp ce există o cerere solidă pentru călătorii în perioada toamnei, inclusiv în noiembrie, informează publicația Ekathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele sprijină estimările că pe ansamblul acestui an vor fi aproximativ 35 milioane de vizitatori străini, iar veniturile din turism vor depăși 20 de miliarde de euro, depășind precedentul nivel record, de 18,17 miliarde de euro, stabilit în 2019, potrivit Agerpres.

Conform datelor publicate de Banca Centrală a Greciei, în primele șapte luni din acest an veniturile din turism au urcat cu 13,21%, la 10,321 miliarde de euro, față de 9,116 miliarde de euro în perioada similară din 2019, ultimul an înaintea pandemiei.

Granița cu Serbia pe râul Bega, deschisă pentru o zi. Navigație în premieră după 70 de ani între cele două țări, cu port în Timișoara CITEȘTE ȘI Granița cu Serbia pe râul Bega, deschisă pentru o zi. Navigație în premieră după 70 de ani între cele două țări, cu port în Timișoara

Cererea solidă pentru vacanțe în perioada toamnei, din țări ca Germania și Marea Britanie, au reprezentat motivul pentru care TUI AG, cea mai mare agenție de turism din Europa, și-a extins activitatea în statul elen până în noiembrie, adăugând peste 30.000 de locuri la cursele aeriene din Marea Britanie spre Grecia și Turcia.

Conform unui studiu publicat recent, Banca Centrală a Greciei estimează în acest an venituri din turism de 21 miliarde de euro, un avans de 15,6% față de 2019 (când s-au realizat venituri de 18,17 miliarde de euro) și de 19,1% comparativ cu 2022 (când s-au realizat venituri de 17,63 miliarde de euro). Prețurile mai ridicate din acest an au compensat ușor declin al numărului nopților petrecute în unitățile de cazare turistică. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism
venituri record