Guvernul înființează funcția de atașat de turism, după ce ministerul a decis să desființeze birourile din străinătate

Guvernul înființează funcția de atașat de turism,  după ce ministerul a decis să desființeze birourile din străinătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2017

Guvernul a înființat, miercuri, funcția de atașat de turism, în cadrul Ministerului Turismului, care va reprezenta România în afara granițelor pentru a promova țara și a o promova din punct de vedere turistic. Decizia este luată după ce ministerul de resort a decis să desființeze birourile de turism din străinătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Atașatul de turism, o nouă funcție care se înființează în cadrul Ministerului Turismului, va asigura reprezentarea României în străinătate, în domeniul politicii turismului și promovării produselor și serviciilor turistice, precum și a formelor de turism autohtone. (...) Definirea funcției de atașat de turism prin stabilirea în mod concret a competențelor, rangului de reprezentativitate externă și modalității de recrutare în vederea reprezentării intereselor României și a sectorului economic al turismului la nivel internațional, vine în contextul desființării reprezentanțelor de promovare turistică, ca urmare a recomandărilor Curții de Conturi prezentate în Raportul de audit al performanței fostei Autorități Naționale pentru Turism", anunță Guvernul.

Potrivit ordonanței, funcțiile de atașat de turism pot fi ocupate, prin concurs sau examen, de angajați ai Ministerului Turismului, ai instituțiilor subordonate acestuia și de personalul detașat în minister.

Hotelierii și autoritățile spaniole, îngrijorate de o intensificare a actelor de vandalism vizând turismul în țară. VIDEO atac asupra unui autocar cu turiști CITEȘTE ȘI Hotelierii și autoritățile spaniole, îngrijorate de o intensificare a actelor de vandalism vizând turismul în țară. VIDEO atac asupra unui autocar cu turiști

Criteriile de selecție și modalitatea de organizare a concursului se aprobă prin ordin comun al Ministrului Turismului și al Ministrului Afacerilor Externe. Stabilirea țărilor și a perioadei în care atașatul de turism efectuează misiunea de reprezentare a României se realizează prin ordin al Ministrului Turismului, cu avizul MAE.

Pe perioada exercitării funcției de atașat de turism, persoanelor care ocupă această funcție li se suspendă de drept raportul de serviciu/contractul individual de muncă, conform legii, și li se aplică dispozițiile legale în vigoare privind personalul trimis în misiune permanentă în străinătate.

Sumele necesare pentru trimiterea în străinătate a atașatului de turism se asigură din bugetul Ministerului Turismului, conform prevederilor legale privind drepturile în valută și în lei ale personalului trimis în misiune permanentă în străinătate.

CONFIRMARE Proprietarii Radisson din București anunță oficial că au semnat o scrisoare de intenție pentru vânzarea hotelului. Suma - 177, 5 milioane euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Proprietarii Radisson din București anunță oficial că au semnat o scrisoare de intenție pentru vânzarea hotelului. Suma - 177, 5 milioane euro

Atașații de turism se supun autorității șefului miniunii diplomatice din care face parte în vederea îndeplinirii atribuțiilor aferente domeniilor specifice de activitate stabilite de autoritatea trimițătoare.

Totodată, ordonanța aprobată în ședința de astăzi introduce unele concepte adiționale în turism, în contextul schimbărilor produse în acest domeniu ca urmare a noilor circumstanțe ale economiei globale. Astfel, actul normativ vizează definirea noțiunilor de centru național sau local de informare și promovare turistică, destinație turistică, organizație de management al destinației.

Concret, se implementează conceptul de Organizație de Management al Destinației, care va contribui la valorificarea potențialului turistic, respectiv la creșterea circulației turistice și a volumului de încasări din turism atât la nivel local, cât și la nivel național. Organizațiile de Management al Destinației vor funcţiona prin asocierea autorităților publice locale cu organizațiile/federațiile patronale din turism, sau, după caz, cu reprezentanți ai mediului privat din turism, care asigură realizarea politicii de marketing și gestionarea coordonată a componentelor destinației. În calitate de membru asociat, pot adera la OMD și asociații de promovare, asociații profesionale, administratori ai ariilor protejate, mediu academic și de formare profesională în turism, potrivit Guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
birouri
atasat