Industria ospitalității mai are de așteptat

Industria ospitalității mai are de așteptat
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2022

Noua schemă de sprijinire a industriei HoReCa, pentru pagubele suferite în pandemie anul trecut, va fi implementată abia după 1 iulie, mai exact după prima rectificare bugetară a acestui an, a anunțat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Guvernul a aprobat miercuri o ordonanță de urgență prin care se asigură cadrul legislativ pentru lansarea schemei de sprijin HoReCa 2.

INEDIT - Aproape toate hotelurile mari din Sighișoara, închise pe fondul facturilor uriașe la energie. \ CITEȘTE ȘI INEDIT - Aproape toate hotelurile mari din Sighișoara, închise pe fondul facturilor uriașe la energie. "Cea mai scumpă factură din istorie."

Ministrul Cadariu a arătat însă că noua schemă nu are finanțare în bugetul pentru acest an și nu va putea fi asigurată finanțarea acesteia decât în urma primei rectificări bugetare din 2022.

Potrivit ministrului, sumele estimate de HoReCa pentru pierderile din 2021 sunt la o treime din pagubele înregistrate în 2020, cuantificate la 800 milioane euro.

DECIZIE Animalele de companie vor avea acces pe plajele de pe litoral, chiar în sezon. Condițiile și amenzile CITEȘTE ȘI DECIZIE Animalele de companie vor avea acces pe plajele de pe litoral, chiar în sezon. Condițiile și amenzile

În luna ianuarie, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, anunța, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că în luna ianuarie va fi închisă schema de ajutor HoReCa, existând bani alocați în buget, el precizând că în luna decembrie s-a făcut o primă plată, de aproximativ 46% din valoare, pentru fiecare beneficiar.

viewscnt
Afla mai multe despre
horeca
sprijin
schema
rectificare
buget
turism
cadariu