INFOGRAFICE Cele mai valoroase business-uri hoteliere din România

INFOGRAFICE Cele mai valoroase business-uri hoteliere din România
scris 19 aug 2022

Industria hotelieră din România a reușit să se mențină anul trecut pe o pantă ascendentă, în pofida pandemiei de coronavirus care a afectat considerabil majoritatea industriilor.

Astfel, în topul hotelurilor care au reușit să se mențină pe un trend pozitiv și să se dezvolte se află Ana Hotels, cu o dinamică a cifrei de afaceri de 69%. De la 51 milioane de lei în 2020, compania a ajuns la 87 milioane de lei în 2021. De la o scădere de 19 milioane lei în 2020, compania a atins un profit net de aproximativ 3,6 milioane de lei in 2021.

Turismul din Antalya revine la nivelurile record dinaintea pandemiei. Operator: Germania conduce topul vizitatorilor, dar România și-a lăsat amprenta în ultimele luni CITEȘTE ȘI Turismul din Antalya revine la nivelurile record dinaintea pandemiei. Operator: Germania conduce topul vizitatorilor, dar România și-a lăsat amprenta în ultimele luni

Grupul Ana Hotels include Ana Hotels Sport, Bradul, Poiana,  Athénée Palace Hilton Bucharest, Crowne Plaza Hotel Bucharest și Ana Hotels Europa, arată Risco.ro

INFOGRAFICE Cele mai valoroase business-uri hoteliere din România

Turism Felix se bucură de una dintre cele mai mari creșteri ale profitului net, respectiv de 2.136%. În 2020, profitul net al companiei era de aproximativ 463.000 de lei, atingând în 2021 pragul de 10,3 milioane de lei. Cifra de afaceri înregistrează o dinamică de 52%, cu 82 milioane de lei în 2021.

Turism Felix este cea mai mare companie de turism balnear din România, având în portofoliu hotelurile Internațional, Termal, Nufărul, Poienița. Mureș și ștrandurile Apollo-Felix și Venus (Băile 1 Mai).

Societatea Companiilor Grand înregistrează o creștere a cifrei de afaceri de 27%, atingând 77 milioane de lei, după aproximativ 61 milioane de lei în 2020. Profitul net prezintă o dinamică de 30%. Cel mai cunoscut hotel care face parte din Societatea Companiilor Grand SRL este JW Marriott.

INFOGRAFICE Cele mai valoroase business-uri hoteliere din România

Phoenicia Express a avut o creștere a cifrei de afaceri de 82%, de la aproximativ 36 milioane lei la 65 milioane lei în 2021. Profitul net a înregistrat o scădere de 42%, iar numărul de angajați, o creștere de la 109 la 194 persoane.

Continental Hotels, cu o cifră de afaceri de 62 milioane de lei în 2021, înregistrează o dinamică a cifrei de afaceri de 53% și o creștere a profitului net de 50%. În prezent, Continental Hotels este cel mai mare lanț hotelier românesc ce acoperă piață de lux, business și economy.

INFOGRAFICE Cele mai valoroase business-uri hoteliere din România

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel
firme
ana hotels