Insulele Baleare amendează Airbnb cu 300.000 de euro pentru promovarea unor locuințe neînregistrate din Mallorca

Insulele Baleare amendează Airbnb cu 300.000 de euro pentru promovarea unor locuințe neînregistrate din Mallorca
scris 21 feb 2018

Insulele Baleare spaniole amendează serviciul de închirieri de apartamente Airbnb cu 300.000 de euro, pentru promovarea pe site-ul propriu a unor locuințe neînregistrate, potrivit autorităților regional, transmite Reuters.

Turismul generează peste 11% din PIB-ul Spaniei, iar țara a atras în ultimii ani un număr record de vizitatori, în condițiile în care turiștii evită nordul Africii și Orientul Mijlociu din cauza riscurilor de securitate, scrie News.ro.

Aproximativ 20 de apartamente de vacanță de pe insule, disponibile pe site-ul Airbnb, nu îndeplinesc reglementările stabilite în 2017, se arată într-un comunicat al autorităților locale. Compania are  la dispoziție 15 zile pentru a răspunde.

Mariana Gheorghe: OMV Petrom ar fi achitat redevențe mai mari cu 25% anul trecut dacă ar fi fost aplicată noua formulă de calcul care se raportează la prețul gazului din Austria CITEȘTE ȘI Mariana Gheorghe: OMV Petrom ar fi achitat redevențe mai mari cu 25% anul trecut dacă ar fi fost aplicată noua formulă de calcul care se raportează la prețul gazului din Austria

Airbnb a anunțat că va contesta amenda și a adăugat că site-ul, care pune în legătură proprietarii de locuințe cu turiștii, ajută familiile care vor să profite de vizitatorii care vin pe insulele mediteraneene.

Site-ul oferă aproximativ 24.000 de apartamente în scop turistic în Insulele Baleare, potrivit datelor aferente anului 2016, cele mai recente disponibile.

Prețurile de închiriere în Palma de Mallorca, capitala Insulelor Baleare, au urcat cu peste 10% în ultimii câțiva ani, odată cu creșterea puternică a popularității schimburilor de locuințe prin intermediul unor site-uri cum este Airbnb.

Alte orașe spaniole, între care se află Madrid, Barcelona, Malaga, Sevilia și Valencia, au aprobat sau sunt pe cale să aprobe reguli pentru a reduce închirierile turistice prin intermediul site-urilor, din cauza efectului avut asupra chiriilor locale.

viewscnt
Afla mai multe despre
insulele baleare
airbnb
mallorca