Insulele Galapagos vor dubla taxele turistice

Insulele Galapagos vor dubla taxele turistice
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2024

Turiștilor din Insulele Galapagos li se va cere, începând de anul acest, să plătească o taxă de acces de două ori mai mare, pe fondul îngrijorării că o creștere a numărului de vizitatori pune presiune asupra acestei destinații sensibile din punct de vedere ecologic, conform CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ministerul Turismului din Ecuador a anunțat noile taxe, care vor intra în vigoare la 1 august 2024, scrie News.ro.

CONFIRMARE FOTO Istoricul hotel Ambasador - închis pentru un amplu proces de renovare, după achiziția sa de către celebra familie Julius Meinl CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Istoricul hotel Ambasador - închis pentru un amplu proces de renovare, după achiziția sa de către celebra familie Julius Meinl

Taxa de intrare va crește de la 100 la 200  de dolari pentru vizitatorii din aproape toate țările,cu excepția celor membre ale blocului comercial sud-american Mercosur, care include Argentina, Brazilia și Peru.

Membrii Mercosur vor trebui acum să plătească 100 de dolari de persoană, în creștere de la 50 de dolari. Copiii sub doi ani pot vizita gratuit, indiferent de naționalitate.

Aceasta este prima creștere a taxelor de intrare în Galapagos din 1998.

„Insulele Galapagos nu sunt doar o comoară națională, ci și una mondială. Este responsabilitatea noastră colectivă să protejăm și să păstrăm acest ecosistem de neegalat pentru generațiile viitoare”, a declarat Niels Olsen, ministrul turismului din Ecuador, într-o declarație transmisă Galapagos Conservation Trust .

Olsen a adăugat că sumele suplimentare vor fi direcționate către eforturile de conservare a insulelor, care se află la 1.000 de kilometri în largul coastei Ecuadorului continental.

Galapagos este un sit inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, format din peste 100 de insule. Insulele, supranumite „muzeu viu”, găzduiesc multe plante și animale rare sau pe cale de dispariție.

Doar aproximativ 30.000 de persoane trăiesc în insulele Galapagos, dar aproximativ 170.000 de turiști le vizitează anual.

Galapagos Conservation Trust, o organizație caritabilă înregistrată în Regatul Unit, axată pe promovarea conservării și sustenabilității pe insule, a avertizat cu privire la consecințele ecologice ale creșterii numărului de vizitatori.

„În ultimii ani a fost înregistrată o creștere îngrijorătoare a numărului de vizitatori pe Insule”, se spune pe site-ul organizației.

Comisia Europeană alocă bani pentru o fabrică de pulbere în România. Ministru: România va produce cea mai performantă pulbere din lume CITEȘTE ȘI Comisia Europeană alocă bani pentru o fabrică de pulbere în România. Ministru: România va produce cea mai performantă pulbere din lume

„Acest lucru împinge sistemele de gestionare a deșeurilor la limită, exacerbând nsecuritatea alimentară și legată de resursele de apă și crește amenințarea cu apariția unor specii invazive devastatoare  care sunt introduse în insule”, se mai arată pe site.

În arhipelag continuă să fie făcute descoperiri științifice. Un recif de corali necunoscut anterior, despre care se crede că are mii de ani, a fost descoperit de oamenii de știință anul trecut.

În 2021, UNESCO a emis un raport privind insulele și starea eforturilor de conservare. Raportul a felicitat guvernul ecuadorean pentru reducerea pescuitului ilegal și controlul răspândirii speciilor invazive, dar a solicitat o actualizare până în 2024.

Profilul global al destinației ar putea fi sporit anul acesta printr-un nou film, regizat de Ron Howard, care explorează o poveste adevărată despre scandal, eliberare sexuală și crimă, pe o insulă din Galapagos, în anii 1930.  „Eden” va fi lansat la sfârșitul acestui an și îi va avea în rolurile principale pe Sydney Sweeney, Vanessa Kirby, Ana de Armas și Jude Law.

viewscnt
Afla mai multe despre
insulele galapagos
taxe