Italia caută sute de mii de oameni pentru industria turismului

Italia caută sute de mii de oameni pentru industria turismului
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2024

Companiile din industria turismului italiană caută aproximativ 246.000 de lucrători, la începutul deschiderii noului sezon, anunță TG24, care citează un studiu realizat de Centrul de studii al Fipe-Confcommercio, Federația italiană a instituțiilor publice, pe baza datelor Unioncamere-Excelsior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prima campanie de recrutare, între februarie și aprilie, se așteaptă ca industria restaurantelor să angajeze peste 172.000 de lucrători, o creștere de 13% față de anul trecut. Conform așteptărilor privind prezența în aprilie 2024, ar trebui să se confirme (dacă nu chiar să se depășească) cifrele din 2023, când s-au atins 28 de milioane, notează jurnaliștii italieni.

Ryanair vrea compensații de la Boeing. CEO-ul operatorului, limbaj agresiv CITEȘTE ȘI Ryanair vrea compensații de la Boeing. CEO-ul operatorului, limbaj agresiv

În sectorul alimentației publice, încă din februarie, au fost căutate zeci de mii de persoane, pe primul loc se află ospătarii, cu peste 65.000 de posturi în acest trimestru. Urmează bucătarii cu aproape 42.000 de recrutări planificate și barmanii cu peste 23.900 de posturi de ocupat. Concret, pentru 56,7% din cazuri se caută persoane care au deja experiență specifică în domeniu, cu o preferință pentru categoria de vârstă cuprinsă între 25 și 44 de ani, scrie G4Media.ro.

Cu toate acestea, ceva mai puțin de una din două întreprinderi (49,2%) se plânge încă de dificultăți în găsirea de personal, în principal din cauza numărului mic de candidați.

În ceea ce privește repornirea sectorului turistic, vremea a avut, de asemenea, un impact, ceea ce ar putea devansa redeschiderile. Maximele peste mediile sezoniere, de exemplu, din weekendul de la jumătatea lunii februarie au adus mulțimi de oameni pe plajele din sud. În a treia duminică din februarie, în multe localități italiene, s-au atins sau atins 20 de grade, cum ar fi la Florența, Benevento sau Terni.

Cu toate acestea, sosirea timpurie a vremii frumoase ar putea cauza o serie de probleme, în special în ceea ce privește alarma de secetă. Potrivit lui Mattia Gussoni, meteorologul de la IlMeteo, există o lipsă de apă în sud și o lipsă de zăpadă în Apenini. În Italia există un deficit de 64% din resursele de apă provenite din zăpadă.

O altă analiză estimează că, în 2023, în Italia s-au înregistrat oficial 851 de milioane de înnoptări în structurile de cazare și în casele particulare, generând un impact economic asupra teritoriilor de peste 84 de miliarde de euro. În comparație cu 2022, s-a înregistrat o creștere de +2,7% a fluxurilor, dar acest lucru încă nu egalează rezultatele din 2019, un an record pentru acest sector.

Spania va interzice zborurile interne pe anumite distanțe CITEȘTE ȘI Spania va interzice zborurile interne pe anumite distanțe

Impactul total al turismului în Italia este de 255 de miliarde de euro din PIB. Lombardia, cu 52 de miliarde de euro, și Veneto, cu 32 de miliarde de euro contribuie cel mai mult.

În ceea ce privește ocuparea forței de muncă, turismul din Italia generează peste 3 milioane de locuri de muncă cu normă întreagă.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
italia