Justiția germană decide închiderea unui hotel din cauza legăturilor sale cu Coreea de Nord

Justiția germană decide închiderea unui hotel din cauza legăturilor sale cu Coreea de Nord
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2020

Situat în apropiere de atracțiile turistice din Berlin, 'City Hostel' atrage numeroși turiști. Cu toate acestea, justiția germană a cerut marți închiderea sa din cauza presupuselor sale legături...cu Coreea de Nord, relatează AFP și dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Societatea care administrează hotelul, EGI Gmbh, a atacat marți în instanță municipalitatea districtului Mitte, cunoscutul cartier din centrul Berlinului, pentru că a încercat să o evacueze în numele respectării sancțiunilor internaționale împotriva regimului lui Kim Jong-un, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, recursul său a fost respins și tribunalul administrativ a solicitat chiar închiderea hotelului. Societatea care administrează clădirea poate face apel la decizia judecătorească.

Ryanair pregătește noi concedieri CITEȘTE ȘI Ryanair pregătește noi concedieri

Cu toate acestea, City Hostel are o caracteristică aparte, trecută cu vederea de majoritatea turiștilor: clădirea aparține Coreii de Nord.

Clădirea de beton cu cinci etaje este, de asemenea, legată de ambasada regimului de la Phenian, proprietară încă din anii '60 a acestei suprafețe de aproximativ 6.000 de metri pătrați.

În timpul Germaniei de Est comuniste, clădirea impozantă găzduia familiile diplomaților nord-coreeni. După căderea Zidului Berlinului, ambasada a început să sub-închirieze anumite camere și locuri de parcare.

"Nicăieri în altă parte Coreea de Nord nu a reușit să câștige atât de mulți bani ca la Berlin", scria anul trecut cotidianul Süddeutsche Zeitung.

viewscnt
Afla mai multe despre
city hostel
berlin
coreea de nord