Metroul din Paris renunță treptat la tichetele din hârtie în favoarea cardurilor electronice

Metroul din Paris renunță treptat la tichetele din hârtie în favoarea cardurilor electronice
scris 12 iun 2019

Administratorii Metroului din Paris au început miercuri să distribuie carduri electronice, în cadrul unui proiect ce vizează renunțarea graduală la tichetele din hârtie, cu scopul de a proteja mediul înconjurător, informează DPA.

Cardurile Navigo Easy se adresează în special utilizatorilor ocazionali și turiștilor, potrivit Ile-de-France Mobilites, compania municipală care administrează sistemul de transport public din capitala Franței, scrie Agerpres.

Călătorii gratis cu avionul pentru o anumită categorie de persoane CITEȘTE ȘI Călătorii gratis cu avionul pentru o anumită categorie de persoane

Noile carduri costă 2 euro și pot fi utilizate pentru o singură călătorie sau ca tichete de o zi, însă permit și accesul în autobuzele care circulă spre și dinspre aeroporturile pariziene. Ele vor fi comercializate în toate stațiile de transport în comun din Paris și pot fi reîncărcate în dispozitive prezente în aceste stații.

Tichetele de unică folosință fabricate din hârtie sunt în continuare valabile, dar ele urmează să fie eliminate până în 2020 sau, cel mai târziu, în 2021.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
metrou
paris